09.07.08 – 13.09.08 Rederiets nye tonnasje

Onsdag 9. april gikk turen med hurtigbåt til Namsos og videre med buss til Brønnøysund. I bagasjen hadde vi foruten tannbørsten, med oss skipssekkene med sengeklær fra Amica, redningsvester, gps og pc og selvfølgelig papirkart. Selv om det ikke er mange mil mellom Jøa og Brønnøysund, tok reisen det meste av dagen. Vel fremme i Brønnøysund inntok vi en bedre middag før vi begav oss ut på spasertur for å finne båten.

Dette er Stina, som nå mest sannsynlig skal bli Amica II. Vi klarte selvfølgelig ikke å vente med å se på båten til dagen etter, da vi hadde avtale om overtakelse.

Torsdag 10.07.08

Endelig er skipperen i sitt rette element. Etter å ha fyllt vann og diesel kunne hjemturen starte. Vi nærmer oss kaia i Brønnøysund.

Så flott da, og så jeg som bestandig har ønsket meg rosa båt 😉 En kan ikke være så nøye på fargene når en kjøper gammelt. Gardinene er hele og rene og får nok hyre en stund, så får vi se om vi ikke skal klare å få et mer maritimt preg på forsalongen etterhvert.

Det meste av rotet vårt ble lagret på bakdekket, før vi startet turen. Rederinnen klarte imidlertid å få ryddet på plass litt av rotet i løpet av hjemturen. Båten var egenlig ganske ren innvendig, så vaskejobben ble ikke så alt for omfattende før jeg kunne begynne å flytte inn rotet vårt.

Her passerer vi gjestekaia i Brønnøysund. Det var fint stille vær og vi vi gikk ytterleia til Leka. Denne strekningen tok ca. 1,5 timer.

Her passerer vi Melstein og har Leka midt i bauen. På turen hjem ble våre nærmeste informert om nyinvesteringen.

Etter vel 4,5 timer var vi hjemme på Seierstad. Selv om det var sendt på kvelden da vi kom hjem, var det ganske raskt noen som oppdaget rederiets nye tonnasje, så vi hadde 4-5 besøkende allerede første kvelden. Kolbjørn var første gjest. Han holdt på å klargjøre Success til ferien da vi la til. Senere kom i rask rekkefølge Marius, John, Brita og Kjell. Dessverre hadde vi ingen ankerdram å spandere for barskapet stod fremdeles hjemme. Til slutt dro vi hjem for å hente alle kassene med utstyr fra Amica. Dette skulle etterhvert få plass i skuffer og skap i Amica II. Det ble til at vi kastet loss med kurs for Brakstad, fordi vi trengte vann og strøm til rengjøring før alt kunne ryddes på plass.

Før vi inntok rederlugaren for første gang, ble det en liten ankerdram (fra barskapet som vi nå hadde hentet) da var klokka passert 03.00.

Fredag 11.07.08
Fredag morgen våknet vi til solskinn og frisk nordøst vind. Rederinnen var den første til å forlate køya. Rederen klarte å lure seg til en time ekstra. Etter frokost ble det meste av formiddagen brukt til å vaske i skuffer og skap og rydde ting på plass. Midtsalongen ble etterhvert ganske ryddig og rederen klarte med list og lempe å få igang kjøleskapet også, før vi måtte begi oss i veg til Seierstad for proviantering.

Rederinnen måtte også prøve seg som skipper.

Utenfor Holviknesset ble vi boret av kystvakta. De ville vite om vi hadde flytevester ombord. De fant alt orden, og vi dro videre til Seierstad. Middagen ble tilberedt og inntatt ved den nye gjestekaia på Seierstad. På kvelden dro vi til Faksdal for å tilbringe natta der.

Stille sommerkveld ved Faksdalbryggene, de ligger like ved gjestekaia. Da vi var kommet oss til rette på Faksdal, kom Aurora innom g skipperen, som var på tur alene, ble bedt ombord på nybåtdram.

Lørdag 12.07.08
Lørdagen kom med varmt men litt overskyet vær. Etter frokost startet vi en ny runde med rydding og rengjøring, rederinnen i forsalongen, mens rederen fikk saker og ting på plass i laste/motorrommet. Etterhvert var det meste på plass og vi kunne utplassere bord og stoler på bakdekket. Hans Ole stakk innom en tur for å beskue skuta. Før vi forlot Faksdal for å dra på butikken, spylte vi bort litt salt og måkedritt som hadde lagt seg på båten. Det var varmt og vindstille vær, og etterhvert tittet sola også frem. Det ble grilling på Seiertad denne dagen også. Vi forlot Seierstad og dro rundt Skreddernesset og ut på Folla, som nå var blitt blank og skinnende. Vi satte kursen rett mot Steinan. Mens vi lot Yalmar og Helmut overta skuta, gikk rederne i gang med litt andre sysler. Rederen tok en dusj på badeplattformen, mens rederinnen fant på andre gjøremål. Selvfølgelig var vi fremdeles litt på vakt, men det er godt å slippe å sitte med hånda på rattet hele tiden. Utpå Folla ble vi oppringt av skipperen på Ekvintus. De hadde hørt at Amica var solgt og lurte på hva vi holdt på med. Da de fikk høre at vi var på sjøen igjen, ble det avtalt et treff ved Gauven. Vi hektet båtene sammen og tok en nybåtskål :cheers: der ute på Folla (vi husket selvfølgelig på 0,8 regelen). Herlig at namdalssommeren kan være slik.

Ekvintus dro på fisketur, mens vi tok en pøbb til pøbb – runde. Vi gikk ikke i land, vi bare sjekket forholdene.

Flotte hekkbølger inn Raudsundet. Det ble til at vi bestemte oss for å gå til Faksdal også denne kvelden. Ekvintus kom også etterhvert inn til Faksdal. De hadde fått masse fin storsei og de var gavmilde og delte litt av fangsten sin med oss. Vi ble også invitert ombord på hvitvin før vi tørnet inn ved 02-tiden.

Søndag 13.07.06
Søndagen opprant med overskyet vær og litt regn. Dette var siste feriedagen min i denne omgangen. Formiddagen ble brukt til å filetere fisken og litt vasking av fendere m.m. Middagen ble tilberedt i gapahuken i Naustviken. Ettersom det regnet litt var det greit å foreta grillinga under tak. Da vi satt og spiste middag, kom rederparet til Aurora ned til kaia. De hadde med seg Sofie. Senere kom også Marit og Wenche og Jon med båt. Alle måtte selvfølgelig innom å beskue Amica II. Vi var selvfølgelig glade for å vise fram stoltheten. Vi ble enige med rederne til Aurora om å ta ettermiddagskaffen på Seierstad. Alle samlet seg etter hvert ombord hos oss og det ble en hyggelig ettermiddag og kveld med mye besøk. Foruten Oddvar, Gerd og Sofie kom også Ingunn og John innom. Senere kom Sonja Kolbjørn, Mone og Anton.

Da alle gjestene var dratt hver til sitt tok vi sjansen på å lure Amica II inn i den nye båsen vår på Seierstad. Det gikk med et nødskrik, men båsen er nok i knappeste laget, både i bredde og lengde. I morgen er det arbeidsdag og vi ryddet med oss noe av rotet vårt hjem denne kvelden

Ella og Geir