31.11.08 Advent

Etter å ha blitt vekket et par ganger i løpet av natta av at Harald V la ut på oppdrag, sov vi lenge søndag morgen. Klokka ble 10.30 for rederne begynte å krype opp fra rederlugaren. Da var det overskyet og grått, med litt vind fra nordøst. Det hadde sluddet litt i løpet av natta.

Vi kunne så vidt skimte sola i sørøst og Harald V var tilbake ved basen sin. Det ble frokost på førsteklassesalongen før rederen førte seg mørke briller begav seg ut på spiontur 😎 Dagen i forveien hadde vi observert at ”Inger fra Grong” lå på land på opplagsplassen nede ved havna i Rørvik. ”Inger fra Grong” er akkurat samme båttype som ”Amica II fra Jøa” Rederen tok med seg tegneblokk og målebånd for å måle skroget og tegne mal for ombygging av båtvogna vår.

Vel tilbake om bord, var det bare å kaste loss og begi seg på heimveg. Været var grått og det var dårlig med lys, så det ble ikke tatt mange bilder på turen, men noen ble det da i dag også.

Marøybrua

Lundring kirke med vindmølleparken på Hundhammerfjellet i bakgrunnen

Abelvær har en trist fasade mot leia.

Vi hadde Folla helt for oss selv, men været var godt og vi hadde en fin tur.

Brakstad i vinterskrud

Etter litt fram og tilbake fordi skipperen ikke klarte å bestemme seg for hvilken kurs han skulle velge, ble det til at vi fant veien inn gjennom Gylta og Seierstadfjorden til Seierstad. Selv om vi ankom hjemmehavna ca kl. 14.00 var det ikke slutt på båtlivet ennå.

Vel hjemme i båsen vår var det tid til å tenke på middagen.

Skipperen er alltid skipper, selv når han må fungere som byssegutt er skipperlua på plass.

Til middag ble det lapskaus, halveis ferdiggjort hjemme før avgang.

Etter middag og middagshvile var det på tide å rydde skuta og begi seg heim til ny arbeidsuke igjen. Ei forkortet arbeidsuke denne gangen. Vi lurer oss til et par dager på julegaveshopping i Trondheim midt i uka.

Ella og Geir