10.06.09 – 11.06.09 Kveldstur til Rørvik

Værmeldingene for onsdagen var ganske bra, så vi bestemte oss for å ta en ettermiddagstur. Egentlig hadde jeg planlagt å jobbe bare halve dagen, slik at vi kunne kose oss på sjøen hele ettermiddagen, men slik gikk det ikke. Jeg måtte jobbe hel dag, så ved 16-tida kom vi oss i veg. Det var en del skyer, men bare laber bris fra nordøst. Vi bestemte oss for å legge kursen over Folla til Rørvik. Det ble en fin tur og Folla viste seg fra godsida.

Denne flotte båten lå fortøyd ved kaia på Kullbryggholmen: Grace

Ellers var det mest seilbåter å se ved gjestekaia ennå. Noen av dem var på langtur. Vi la også til ved gjestekaia, der vi inntok dagens middag. Det var løk- og ostesuppe, med brød og hvitvin til :cheers_wine: Bare et lite glass til hver, vi skulle jo dra hjem igjen i løpet av kvelden.

For oss som er vant til å ligge i ei havn med bare noen få båter, er det hyggelig å komme til et sted med mange båter og mye liv. Vi synes det er spenende bare å gå rundt å se på båtene.

Selvfølgelig måtte vi en tur på hurtigrutekaia også, det hører med når man er på Rørvik.

Her er det nok noen som går og venter på ny båt. Denne frakteskuta var på tur sørover med en cabincruiser på dekket. Vi klarte ikke å se hvilket merke det var, for området av kaia der den la til, var inngjederdet.

Hvem nå enn den nye eieren er, kan vi opplyse at båten har det fint på turen sørover.

Her er utrykningsfartøyene på Rørvik.

Elias har gått i land, men ser ut til å være fornøyd likevel.

Så er vi på tur tilbake til hjemlige trakter, vi forlater Nærøysundet og legger kursen mot Abelvær med solnedgangen i hekken.

Vi har fått en liten lekkasje på kjølvannsystemet, så vi lekker litt kjølevæske, men klarer ikke å finne lekkasjen. På turen hjem var det for det meste rederinnen som hadde rorvakt, mens rederen lå på alle fire i motorromet med lommelykt for å prøve å lokalisere lekkasjen. Når jeg tenker meg om var det visst rederinne som satt til rors på turen til Rørvik også.

Da vi nærmet oss hjemlige trakter, tok vi en liten avstikker inn mot Salsnes-landet for å ta noen bilder. Der oppdaget vi at fisken spratt rundt oss, så rederen fikk lyst til å prøve fiskelykken.

Hestvika på Salsnes

Vi dorget oss videre inn gjennom Gylta, men det ble heller dårlig med fangsten. Her passerer vi Tingstaden. En storgård i fordums tider, da det meste av ferdselen i området foregikk med båt. Nå er dette et feriested, men gården har fremdeles en del skog.

Klokka hadde forlengst passert midnatt, men en skal jo som kjent ikke «sova bort sommarnatta» selv om en skal på jobb dagen etter. Ved 02-tiden var det ankerdram :drink: i Dalavika og denne gangen ble det skikkelig ankerdram, for noen hadde fjernet bøya som har pleid å ligge der, så vi måtte ankre.

Ingen problemer å stå opp ved 07-tiden, når en befinner seg i slike omgivelser. Dessverre ble idyllen forstyrret av en full septikktank som ikke lot seg tømme. Det viste seg at pumpa som skulle tømme tanken hadde jukset, så tanken hadde ikke blitt tømt og nå var den så full at vi fikk tilbakeslag i toalettet. Vi måtte bare komme oss raskest mulig over fjorden, for rederinnen måtte på jobb, mens rederen ble etterlatt med «drittjobben» :puke: Han måtte demontere pumpa og rengjøre den. Får bare håpe den ikke lager flere problemer, den er jo ny av året og ikke av den billigste sorten heller.

Ella og Geir