22.07.09 Sandnessjøen

Etter ei rolig natt i småbåthavna, la vi Mosjøen bak oss. Denne byen ser ikke særlig hyggelig ut fra sjøsiden, men når en kommer inn i byen får en et helt annet inntrykk.

Helgelandsbrua forut og vi nærmer oss Sandnessjøen og velger å gå til havna inne i moloen litt sør for byen.

Det var ingen ledige plasser ved gjestekaia, men heldigvis oppdaget vi en båt med baatplassenvimpel og da var vi berget. Da vi kom litt nærmere så vi at det var Brigg og Briggruen med nybåten og de var velviljen selv og hjalp oss inntil. Selvfølgelig var vi nysjerrige og måtte ombord for å beskue den flotte nyinnvesteringen deres. For en flott båt 😮 blir ganske misunnelig, men en får da gjøre det beste ut av det en har selv. De var kjempefornøyd med nybåten og koser seg hele familien.

Vi tok en liten shoppingrunde etter ankomst og fant selvfølgelig en båtsjappe, så da ble det er par nye fendertrekk og nye tau til fenderne + litt annet småtteri. Rederen så også igjen en gammel kjenning. Suplybåten Scandi Stolmen bringer forsyninger fra forsyningsbasen i Sandnessjøen til produksjonsskipet Norne, der rederen har sin arbeidsplass.

Vel tilbake i havna ble vi enige med Brigg om at vi heller ville ha mogensolen inn i båten i morgen tidlig enn den iskalde nordavinden, så vi gikk i gang og fikk snudd begge båtene.

Småbåthavna innenfor moloen ligger godt skjermet og her ligger det ganske mange båter.

Dønna i lav motsol.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *