07.11.09 Amica II på tur igjen

Rederen kom hjem fra jobb i går kveld og i formiddag kastet vi loss og begav oss ut på tur igjen. Vi er inne i en periode med sterk vind fra sørøst på «utsatte steder» igjen, og «utsatte steder» det er akkurat der vi bor.

Vi fant det best å legge kursen innover i fjorden.

Vi trengte ikke å bevege oss langt innover i fjorden før vindforholdene var bedre og været er det ingen ting å si på.

Det er faktisk liv i en av potteplantene ombord ennå.

Lokkarbrua rett forut.

Etter 4-5 timer i saaaakte seilas endte vi opp ved gjestekaia i Namsos. Akkurat i det vi seilte inn i innseglinga til havna kom var en annen båt på tur ut, ellers har vi ikke sett en eneste båt i fart denne dagen.

Vel fortøyd, ble det en snartur på byen, noe som resulterte i nye julegardiner til heimen. I tillegg ble proviantlageret komplettert med smaksprøver fra årets julebrygg. Selvfølgelig måtte vi prøve Dahls juleøl.

Selv om vi ikke ble helt frelst i første omgang, var det absolutt drikkbart, særlig sammen med siste rest av rederiets lager av sommerakevitt. Menyen ellers bestod av ovnsbakt laks med tilbehør, så det ble en fin blanding av sommer og vinter.

Nå gjenstår kveldskosen foran titteskapet før vi køyer.

tt 1331

Ella