06.03.10 Telt over Straumingen

Selv om Amica II lå fortøyd i båsen sin, ble det litt båtliv på oss i dag også. Vi har fått midler fra riksantikvaren til vedlikehold av Straumingen og det første som står for døren er reparasjon av dekket. Det skal drives og nates på nytt, noe av dekket skal også fornyes. Vi har fått avtale med en båtbygger fra Hardanger farøyvernsenter, som kommer kommer neste uke. Vi må ha telt over forskipet den tiden arbeidene skal forgå.

Straumingen skal bli TV-stjerne til sommeren, så det gjelder å få båten orden til TV-teamet kommer. Straumingen skal være vertsbåt for trøndlagsdelen av TV-serien «Norskekysten», som kommer på NRK om ca. 1 års tid. Det er også snakk om at deler av serien skal selges til utlandet. Kanskje Straumingen av Jøa blir verdensstjerne 😮

I dag kom dekkseltet på plass. Her kommer bilder fra arbeidet.

De nye dekksplankene legges under mønet til tørk, før presenningen legges på.

Her blir det fine arbeidsforhold utover våren :smiley:

Ella og Emil