10.04.10 Endelig på tur igjæn

Da rederen kom hjem fra jobbi går kveld var båte ferdig vasket og klargjort for tur. Vi klarte å komme oss opp til riktig tid i mårest og ved 11-tiden kunne vi kaste loss. Det var vindstille og flotte forhold for øvelseskjøring, så i dag har rederinnen sittet ved roret omtrent hele dagen. Med litt kyndig hjelp og veiledning har jeg klart å komme meg ut av båsen og har lagt til ved tre forskjelige kaier. Jeg har ennå ikke forårsaket noen store skader hverken på båt eller kaier så jeg er ganske godt fornøyd med egen innsats 😎 Jeg er imidlertid ikke helt fornøyd med dekksguttens innsats, han trenger litt mer trening i å legge ut fendere til riktig tid og huske å ta med seg fortøyningstau når han hopper i land, dessuten kunne han godt brukt redningsvest i tjenesten

Første post på programmet er å få fyllt opp kaffe- og tekannene rederen har byssetjeneste

Etter dieselfylling på Seierstad, la vi kursen til Brakstad for å fylle vanntanken. I hjemmehavna har vi fått en lekkasje på vannledningen, så vi har ikke fått koplet på vannet ennå. Det var deilig å endelig få vann i tankene igjen etter en vinter med båtliv med flaskevann. På kaia ligger ballaststeninene fra Siglurd.

Det er viktig å holde kontakt med resten av omverdenen, mens Helmut holder stødig kurs.

Ikke så mange andre båter på fjorden, men denne skøyta var på tur inn Brakstadsundet da vi var på tur ut.

På tur inn Follafjorden, med kurs for Salsbruket.

Salsbruket i Opløfjorden, en fin plass, men de trenger å vedlikeholde gjestekaia si.

Vi så ikke råd for å legge til kaia, som var halveis nedsunket, så vi tok bare en liten sving inn i Opløfjorden.

Restene av det gamle tresliperiet ved utløpet av Opløelva.

Vi passerer ferjesambandet Lund – Hofles, ferja Olav Duun på tur over Follafjorden, mens en annen yrkesbåt er på tur inn fjorden.

På tur utover Folla er det alltid vakkert i godt vær,rederinnen tok en sjefsavgørelse på at kvelden skulle tilbringes i Abelvær. Som skipper har en selvfølgelig all makt :tongue:

Her går det meste på skjeve 😉

Rederinnen har fått Amica II trygt til kai i Abelvær og har gått i land for å fotografere verket, som dere ser er det god plass ved kaia og ingen fare for å støte borti andre båter.

En livbåt har fått nytt liv. Abelvær har ei kjempefin gjestehavn med fine fasiliteter på land. Bare synd de ikke har åpnet sanitæranlegget for sesongen ennå.

Først ble det middag, kyllingsuppe med hvitløksbrød og godt drikke. Etter oppvasken ble det en liten spasertur.

Abelvær er et idyllisk lite sted, med ei gate hvor husene ligger tett inntil hverandre på begge sider.

Helt i enden av veien, kunne vi se heim til Jøa og oppdaget en stor båt på tur inn i Brakstadsundet, dersom en er lokalkjent kan en se båten like ved Pøbben i Brakstadsundet.

Dette må være verdens minste brannstasjon.

Etter spaserturen var det ankerdram og TV-kos ombord.

Ella og Geir