01.07.10 Hurtigrutas dag

Midt-nordiske kystkulturdager i Rørvik startet med hurtigrutas dag og Jøa kystlag var invitert for å presentere midt-norsk kystkultur. Vi tok turen hjemmefra til Rørvik i egen båt. Selv om Amica II er gammel, så er den nok ikke så spesiell at den er noen atraksjon, så som utstillingsbåter stillte kystlaget med seksringen Gurianna, fembøringen Siglurð og krysseren Straumingen.

Vi startet turen umiddelbart etter arbeidstid på torsdag. På slep hadde vi den gamle 15 fotingen vår, som desverre hadde fått motortrøbbel. Vi slepte den med oss til Rørvik, der den ble løftet opp på Rørvik Marina. Motoren ble umiddelbart demontert og det viste seg at midt inne i Evinruden satt det en termostat som hadde gått fullstendig i oppløsning, så nå er nye deler bestillt. Så snart den er ferdig reparert vil den bli lagt ut for salg, båten vil kjøperen få «atpå».

Etter at vi hadde funnet oss en plass ved gjestekaia i Rørvik, varte det ikke lenge før Straumingen meldte sin ankomst og vi mønstret på der.

Straumingen og Harald V.

Gurianna

Det ble etterhvert et flott show med båter i alle slags kategorier og størrelser, som omkranset hurtigrutene med røksignaler, lysbluss og fyrverkeri.

Kjekk liten fiskebåt :fishing:

Også på land var det stor aktivitet

Så er hovedaktørene ankommet

Stilig hekk 😮

Nordgående

Snart var hele området røyklagt

Etter at hurtigrutene var lagt fra kai, inntok Straumingen sin anviste plass ved Rørvik Marina og vi inntok middagen. Midt i måltidet ble vi oppringt med beskjed om at vi var ventet til åpningssermoni og velkomstdrinker på Norveg om 10 minutter. Vi gjorde oss ferdig med maten og begav oss i land i våre nokså rufsete habitter, vi var jo kledt for en utekveld på dekket av Straumingen. På Norveg ble vi møtt av et velkledt selskap, med en bunadskledt ordfører i spissen. Det var servering av drinker og et overdådig ostebord, det var taler og høykulturell underholdning. Det er ikke til å legge sjul på at vi følte oss en smule beklemt der vi satt og svettet i tre lag med ullgensere og stilongser :sweat: Godsakene på bordet klarte vi bare så vidt å smake på, vi var jo allerede godt oppfyllt med pizza, men noen :drink: hadde vi jo plass til. Ved ankomst fikk vi tildelt adgangspass som gav oss gratis adgang til alle arrangementer hele helga. Utrolig hvilke fordeler et par gamle båter kan bringe med seg :saint:

Tilstelningen i Norveg tok slutt ved midnatt og vi fant vegen tilbake til båtene våre der kvelden ble avsluttet i lystig lag.

Ella og Geir (og Jøa kystlag)