15.08-18.08.2010 Vi setter kursen hjemover igjen

 

Søndagen kom med oppholdsvær i Sandnessjøen og dersom vi satt i le for den kalde vinden, kunne vi nyte sola på bakdekket igjen. På kvelden ble det en liten sykkeltur rundt båthavna.

Solnedgang over Dønna.

Mandag morgen kastet vi loss og begav oss utover mor Herøy. Her passerer vi Dønna

og nærmer oss Herøy

Innseglinga er ganske smal og kronglete.

Her er vi kommet inn i Herøysundet.

Utsikt fra gjestekaia mot Hærøysundet nordvestover.

Det var imidlertid ganske kald nordavind ute i Herøy også, så etter lunch besluttet vi å begi oss litt sørover igjen.

Mellom øyene var det ganske stille, lengst i sør skimter vi Vega.

De Syv Søstre

Vi nærmer oss Skålvær.

Skålvær

Ylvingen med Vega i bakgrunn

Solnedgang over Vega

Vi hadde hørt mye skryt av Strømøya like nord for Brønnøysund og bestemte oss for å gå dit. Vi kom inn i en stille lagune med to utlagte kaier. Det var helt tomt for båter der og vi la oss ved den ene kaia. Det var allerede ganske mørkt og vi hadde ennå ikke spist middag.

Ettersom det ikke var strøm der, fikk vi tatt i bruk den nye Omniaovnen vår. Den fungerte i alle fall helt perfekt til ovnsbaking av laksefileer.

Like over midnatt ble det mørkt ombord i Amica II

Tirsdag morgen våknet vi til et aldeles nydelig vær og det ble nystekte rundstykker (fra Omniaovnen) på kaia. Kan man ha det bedre?

Nydelig

Her ligger vi godt skjermet for all slags vær og vind.

Det er Brønnøysund båtforening som er ansvarlig for anlegget og det er virkelig godt tilrettelagt både for store og små.

Etter at vi var ferdig med frokosten ankom Atlantis og Ella fra Namsos og litt senere kom også Nora fra Rørvik, så da var hele den ene brygga okupert av namdalinger.

På kvelden ble det grilling på land

Mens båtene speilte seg i vannet,

fant rederne fram litt snaks og :cheers_wine: Vi ble sittende ute omtrent til midnatt før vi tok kveld.

Omsdagen opprant med samme gode været, ja det var nok enda litt varmere denne dagen. Formiddagen ble brukt til å slikke sol på Strømøya.

Kjøleskapet var imidlertid begynt å bli tomt og utpå ettermiddagen kastet vi loss og begav oss sørover mot Brønnøysund. Først ble det litt fisking og da dagens middag var sikret, ble det litt på måkene også.

Det var varmt og godt og med rederinnen som galionsfigur seg vi så sakte vi kunne de 4-5 milene inn til Brønnøysund. Vi ankom akkurat samtidig med hurtigruta.

Vi fant oss et smalt innløp på vestsiden av Buholmen.

mens vi overlot hovedleia til Hurtigruta.

Etter at vi hadde fortøyd, traff vi dette hyggelige paret som hadde gått fra Bergen opp til Tromsø i denne Viknesen. De var nå på tur hjemover etter sitt livs tur. Jammen mange tøffe mennesker på tur.

Det ble en vakker kveld i Brønnøysund og vi fikk etterhvert fyllt opp kjøleskapet igjen.

Ella og Geir