16.05.2011 Vaskedugnad

Mandag 16. mai var en fin dag for avspassering og båtliv. Det var en fin morgen på Brakstad og vi bestemte oss for å prøve fiskelykken. Resultatet ble 2 seier og 2 torsker. Den største av torskene hadde fin rogn,

og det er fantastisk godt pålegg.

Etter å ha kost oss med fersk fisk, var det vaskedugnad ombord i Straumingen.

Her må alle hjelpe til, både store og små.

Rederinnen i aksjon med støvsugeren nede i rommet. Her har vi innrederet med bord, benker og køyer, uten at vi har endret noe på det opprinnelige rommet. Dersom vi river ut inredningen, blir rommet akkurat som før, akkurat slik riksantikvaren forlanger det.

Fra egnerhuset, her bygges det skap/hylle for gass-stekeovn, så til sommeren blir det nybakt hver dag i ferien

Vi har investert i nye tepper på dørken, her er det på plass. Bord og benker er også på plass.

Nytt teppe også i akterlugaren.

Etter at vaske-/ryddejobben var unnagjort, var det felles bespisning på Pøbben.

Før vi fant køya kastet vi loss og gikk inn til Kjelbotnet, der vi tilbragte nasjonaldagen. Helt alene koste vi oss med litt lesing og god mat i et ufyslig vær, før vi måtte avslutte langhelga på sjøen for å gjøre en liten innsats i arbeidslivet igjen.

Ella og Emil(bilder)