29.07 – 31.07 2011 Ferien fortsetter

Fredags morgen før frokost ble det en rask tur bortom rekebåten like ved gjestekaia for å sikre dagens middag. Etter frokost ble det en rask tur på byen, mest for å besøke båtbutikken «Sekstanten», noe som resulterte i leddpærer til alle lys ombord.

Utpå formiddagen stevnet også Beta inn på havna og jammen var vi ikke så heldige at det akkurat ble en ledig plass på samme kaia som vi lå.

Litt senere på dagen dukket også Orion opp og sammen med dem en barndoms nabo og lekekammerat i sin båt Brenning

I kveldinga ble det ferske reker med tilbehør.

Rederen var fremdeles ikke helt fornøyd med monteringen av den nye radioen og tok seg stadig små økter med å prøve å finne ut av bruksanvisningen, som var på alle mulige andre språk enn norsk.

På kvelden gikk vi først på besøk i Orion, der det ble servert ankers og hyggelig båtprat. Dette var vårt første møte med Orion. Tidliger hadde vi snakket sammen bare på Baatplassen og på VHF’en. Hyggelig å treffe både Orion og Brenning.

Litt senere kom det melding fra Beta om at der var det ost og vin å få og vi sa ikke nei takk til noe av dette. Vi koste oss med god mat og utvekslet erfaringer med båter og båtliv. Kan det tenkes noe hyggeligere enn å prate med mennesker vi deler interesser med? Familien på Beta er det alltid hyggelig å treffe og vi koser oss sammen.

Tidlig neste morgen forlot vi Brønnøysund og begav oss til hjemlige trakter igjen. Værmeldingen varslet det beste været på Trøndelagskysten og vi bestemte oss for å tilbringe de siste dagene av ferien der. Turen heim gikk unna på rundt 4 timer og vel hjemme igjen avtalte vi med mannskapet på Lillan at vi skulle tilbringe kvelden ved gjestekaia på Faksdal. Vi ble sittende ombord i Amica II til langt utpå natta, før vi inntok køyene.

Søndagen kom med flott sommervær og vi inntok felles frokost på kaia før vi dro til Skogøya i Brakstadsundet for å kose oss der i godværet.

Sommerkos ombord i Lillan.

På skogøya er det godt tilrettelagt for grilling og utekos.

Grillmaten er snart ferdig, og noen er sågar snart ferdig med formiddagsluren.

Grillmaten smakte helt fortreffelig

Helga går mot slutten og mannskapet på Lillan må begi seg heim til ny arbeidsuke, mens vi skal fortsette ferien noen dager til.

Ella og Geir