02.08.11 Tur med foreldre

Tirsdag og snart slutt på ferien, inviterte vi våre gamle foreldre med på båttur. Ettersom rederinnen skulle være værtinne, fikk jeg ikke tatt så mange bilder som jeg pleier.

Rederens foreldre mønstret på på Brakstad, neste stopp var Rørvik, der rederinnens mor kom ombord. Derfra satte vi kursen mot sørvestsiden av Vikna.

Vi passerer Klovningen, hit drar folk fra Rørvik for å bade og kose seg på de hvite sandstrendene.

På tur over mot Nordøyan startet stadig alarmen på lensepumpa. Etter alle lekasjene den siste tida, var vi temmelig sikre på at det var ferskvann som måtte pumpes ut, så vi ble ikke videre bekymret og ganske riktig, vel framme i Nordøyan kunne vi konstantere at ferkvannstanken atter en gang var tom :headbang: Denne gangen var det en kopling i skottet bak stikkøya som var gått fra hverandre og vi hadde «svømmebaseng» ved fotenden av køya. Heldigvis er det tett mot stikkabinen, så sengetøyet ble ikke vått.

Vinden hadde også frisket på litt, så vi besluttet å begi oss til smulere farvann.

Her er vi på vei inn Langsundet.

Ankomst Austafjord.

Her er flere av slekta kommet på besøk.

Dette er det bildet du gjerne ville ha publisert kjære søster

Litt servering må også til med så mange gjester. På menyen stod det spekemat (enkelt for værtinnen)

Rederen måtte selvfølgelig ned i mottorrommet for å prøve å få bukt med lekkasjene nok en gang og min kjære søster kunne godt tenke seg å hjelpe til litt

Men rederen klarer brasene nok en gang og før vi satte kursen mot Rørvik, kunne vi fylle opp vanntanken igjen. Han var sterkt inne på at vi kanskje burde skifte ut hele slangesystemet til ferskvannet.

Etter turen dro vi tilbake til Brakstad. Da vi ankom var det seilregatta der, med Gurianna i ledelsen.

Til middag denne kvelden ble det ABU-røkt makrell. Nydelig :yesnod:

Det ble en nydelig kveld og her følger noen stemingsbilder fra Brakstad hamn:

Ella og Geir