03.09-04.09 2011 Plutselig ble det krabbefestival

Etter frokost på lørdag morgen blåste det fremdeles friskt og vi bestemte oss for å dra til Brakstadsundet for å sette krabbeteiner. Vi klarte ikke helt å bestemme oss hvor vi skulle legge kursen, så vi gikk inn til gjestekaia på Brakstad. Der møtte vi bl.a. rederne på Malin. De kunne forelle at årets krabbefestival var fremskynnet ei uke og vi ble bedt med til Nufsfjorden på krabbekalas. Selvfølgelig takket vi ja, selv om vi akkurat hadde fått teinene i sjøen og desverre ikke kunne bidra med noen fangst denne dagen.

Nufsfjorden rett forut. Hit er det alltid hyggelig å komme og det er mange som benytter seg av deres gjestfrihet.

Amica II har funnet seg en plass ved kaia, som snart er full.

Krabbeforsyningen er sikret uten vår hjelp. Mer enn 80 krabber er klare til koking.

Badestampen er også snart klar, ikke for krabbekoking, men for et rekordforsøk.

Rederinnen på Malin er i gang med loddsalget, med proffesjonelt utstyr og mange flotte premier på lur.

Rederen på Malin er sjef for krabbekokingen. Her er kokinga i gang.

Krabbene renskes før de havner på festbordet.

Rederen på Lovinda er havnesjef og en ivrig taler. Han svinger formannsklubba med fast hånd. Han antydet visst noe om å overlate formannsvervet til noen andre pga. av dårlig lønnsomhet 😉 men vi får håpe det bare bunner i falsk beskjedenhet og at han «tar til fornuften» igjen.

Mye godt på festbordet og alle gjestene så ut til å sette pris på maten.

Etter å ha kost oss med god mat og drikke var det tid for et rekordforsøk og jammen ble ikke fjorårets rekord slått. Den nye rekorden er på 14 personer i badestampen samtidig. Her er beviset 😮

Festen varte ut i de små timer, med hyggelig prat, dans til levende musikk og godt i glasset :cheers_wine:

Søndag begynte det å bli liv i båtene ganske tidlig på formiddagen og vi fortsatte å kose oss ved brygga i Nufsfjorden utover dagen.

De som hadde lengst vei hjem, var de første som dro. Været var kjempefint og vi håper de fikk en fin tur heim til Brønnøysund. Takk for hyggelig selskap

Det er bedre med to reperatører enn med ingen reperatører :smash: og så viste det seg at det ble lys i lampa, når den ødelagta lyspæra ble skiftet.

Så er det på tide for oss i Amica II å takke for oss. Vi hadde ei kjempetrivelig helg sammen med trivelig vertskap og mange hyggelige båtentusiaster. Takk for oss.

Vi satte kursen mot Brakstadsundet for å dra teiner før vi avsluttet helga. I de to teinene våre var det 12 krabber denne gangen, men vi hadde nok vært så heldige å finne stedet der den maskuline delen av krabbefamilien holdt til. 8 av krabbene var hannkrabber 🙁 så vi får nok finne et annet sted å sette teinene neste gang.

Dette er mat for en skipper.

Vel hjemme i havna ble rederen kommandert ut for å feste fortøyningene.

Da vi skulle rydde båten, oppdaget vi at vi nok en gang hadde hatt en lekkasje på ferskvannet :headbang: Heldigvis ikke så mye at noe var blitt ødelagt denne gangen, men vi må nok tette lekasjen før vi kan dra ut på tur igjen. Vi blir visst aldri ferdig med denne vannhistorien :thumbsdown:

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *