30.06.2012 Brønnøysund

Etter frokost forlater vi Leka og våre venner i Lillan, som har planer om sykkeltur på Leka denne lørdagen og da helst etter veien. De har nemlig fått opplyst at det fineste stedet å sykle på Leka, er på veien 😉

Passering Melstein, som etter sigende skal ha en nokså grotesk fortid.

Helgelandsflesa passeres. Det var en svak bris fra øst og flotte forhold. Etterhvert tittet sola fram mellom skyene også.

Brønnøysund i sikte.

Det var temmelig fullt ved kaia i Brønnøysund, men vi var heldige og fant oss en plass ved kaia. Vel fortøyd oppdaget vi en rekebåt like ved gjestekaia, så rederen tok en rask tur på land for å sikre kveldens middag.

Etter et par timer i sola på bakdekket begynte det å komme svarte skyer i sør og vi tok en rask tur på land for å komplettere innholdet både i kjøleskapet og barskapet. Mens vi var inne i kjøpesenteret hadde himmelens sluser åpnet seg og vi måtte bare springe ned til båten, for ikke å bli alt for våt.

Deilige ferske reker med skikkelig sprøtt skall smaker ikke ille, særlig ikke med godt drikke til.

Hurtigrutekaia i Brønnøysund ligger like ved gjestekaia og her er det en gammel sliter som avlegger sitt besøk.

Etter at regnet og torden hadde gitt seg, ble det fine forhold igjen.

Rederinnen er bekymret for kostholdet i ferien og lar ingen ting gå til spille. Her har det blitt fin kraft av rekeskallene. Krafta ligger nå i fryseren og skal bli fiskesuppe en av de nærmeste dagene, når vi bare får dratt oss noen svære torsker :saint: Det blir ingen suppe av bare kraft, det må litt flere godsaker til.

Yr lover oss godt og varmt vær like over helga, så dette lover godt for ferien vår. Det blir nok så vi velger å holde oss i indre strøk noen dager fremover. Vi trenger å varme oss litt etter den kalde våren og forsommeren vi har hatt, så får vi heller satse på å få med oss ytre strøk neste uke.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *