04.07.12 Lekkasje igjen

Vi våknet til en strålende morgen ved gjestehavna i Nesna og bestemte oss for å bli liggende ved kai og kose oss i dag. Etter frokosten oppdaget vi nok en gang at vi hadde vann i motorrommet. Etter at vi hadde tørket opp, kom det stadig nytt vann og vi begynte nesten å tro at det var skroget som lakk. Rederen klarte sågar å finne ei sprekk, der det kunne se ut som vannet sivet inn. Selv om ingen av oss virkelig trodde det kunne være en sprekk rett gjennom skroget, ble skaden forsøkt reparert med PL 400. Vi så da at vannet kom rennende over den reparerte skaden. Etter mange runder med undersøkelser fant rederen litt fuktighet på skrogsiden der slangene til vannet i byssa ligger. Disse slangene ble skiftet, uten at vi klarte å finne noen lekkasje på noen av dem. Vi var fremdeles like forvirret. Denne lekkasjen, eller hva det nå er, har vi hatt siden vi kjøpte båten, men har ikke klart å finne ut hvor vannet kommer fra. Vi har prøvd å smake på vannet for å finne ut om det er saltvann. Noen ganger har vi vært helt sikker på at det var ferskvann og noen ganger har vi trodd det var saltvann. Lekkasjen er ikke regelmessig og ikke stor, kun et par liter vann sånn «dan og vann».

Etterhvert fant rederen ut at like over der han hadde kjent fuktighet, var det ene påfyllingsrøret for diesel. Det vise seg at det manglet tetningsmasse rundt denne gjennomføringen. Kanskje kan vannet ha kommet inn når vi spyler båten? Nå er det i alle fall tetningsmasse der, så får vi bare håpe at det blir slutt på vannet i motorrommet. Mens vi sto på hodet i motorrommet på leting etter vanndråper, hadde nesten hele den flotte sommerdagen gått :nonod:

Vi var imidlertid ikke alene som jobbet. I havna i Nesna er det fine forhold for å ta opp alle slags båter og det er mange som benytter seg av fasilitetene. Her er en seilbåt på tur ut etter vask og bunnsmøring.

Mens vi jobbet hørte vi skrik og skrål fra ungene som koste seg i sklieanlegget bak Gjestehavna. Nesna er en fin plass, både for små og store.

Utpå ettermiddagen begynte det å komme svarte skyer over oss og plutselig høljet regnet ned. Etter vel en times tid var det over og vi kunne finne fram grillmaten vår og tilberede middagen som bestod av grillede sommerkoteletter, fløtegratinerte poteter og satat.

Etter middagen ble det trimtur i området rundt havna. Som dere ser ble det en riktig fin kveld.

Litt koselig med de gamle lyktehusene som vi finner ved flere av gjestehavnene på Helgeland.

Det melder godt vær i morgen også, så dersom vi ikke må til med et nytt lekkasjesøk, så kanskje vi kan ta den avslapningdagen i morgen.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *