10.07-15.07.2012 På sørtur igjen

Med mange venner rundt oss blir det mindre tid til blogging, det er ikke særlig sosialt å sitte med nesen ned i en datamaskin, så her kommer et kort resymè fra de siste dagene

På Nesna lå båtene fra Jøa/Namsos på rekke og rad, fremst Amica II, så Success, Inger og helt på enden av kaia Jupiters etterfølger, som ikke har fått noe navn ennå.

For de yngste var badeanlegget det mest populære tilholdsstedet, selv om sommervarmen ikke akkurat var påtrengende.

Gutta sørger for at vi har mat på bordet. Denne dagen var det 50% rabatt på flintsteik på Coop-butikken på Nesna.

Store og små nyter matbordets gleder, mens måkene fløy over hodet på oss og ventet på at vi skulle vende ryggen til maten.

Rederinnen og 1. matrosen på Success drar på fisketur.

De stakkarene som har flybridge har et forferdelig slit med vasking og pussing, mens vi andre kan sitte på kaia og nyte solskinnet.

En krabbetyv i aksjon.

Ikke bare slit å ha flybridge ser det ut til………

Her forlater vi Nesna i tur og orden. Success og Inger drar nordover, mens Jupiters etterfølger og Amica II drar sørover, med kurs for Strømøyan/Brønnøysund. Nesna er et fint sted å være på tur når været ikke er helt på topp.

Rederinnenes konklusjon etter oppholdet var at Nesna til tider kan ha en uforglemmelig utsikt :saint:

Jupiters etterfølger holder større fart enn oss, så ved ankomst Strømøyan like nord for Brønnøysund, hadde de fiskesuppa klar da vi ankom litt utpå kvelden. Utrolig deilig å få servert middag etter seilasen.

Fredag den 13. opprinner med et aldeles nydelig vær og før vi kaster loss, har vi felles frokost på kaia.

Like før vi går inn i havna i Brønnøysund passerer vi dette flotte skipet.

1. matrosen til Amica II er også ankommet Brønnøysund med bil. Her er han klar til å gå ombord i hurtigbåten til Ylvingen med reiseveska si, for å mønstre på som mannskap på en av båtene til SeilNorge. De skal seile ned til Ålesund. Mor tilbyr seg velvillig å kjøre hjem bilen hans (med morgendagens værvarsel i bakhodet).

På fredagskvelden blir det først filmkveld ombord i Amica II, der vi ler oss gjennom et «raske menn-show».

Etterpå blir kvelden avsluttet ombord i Jupiters etterfølger. Sammen med oss er også et ganske ferskt rederpar fra Flatanger. De har vært tøffe og lagt sin første båtferie helt ut til Træna. Nå skal det imidlertid sies at de slett ikke er uten erfaring med hverken båtliv eller navigasjon, så det er kanskje ikke så dristig som det høres ut.

Lørdag formiddag gikk med til litt shopping og litt kaffe/tedrikking før båtene kaster loss og begir seg på tur tilbake til Trøndelag. De får en frisk seilas med vinden mot seg nedover Helgeland og ankommer Rørvik ved 20-tiden, mens rederinnen ankommer omtrent samtidig landeveien. Båten fra Flatanger fortsetter videre hjem, mens vi andre koser oss ombord i Jupiters etterfølger med taco.

Det er noen som har skjønt at det er viktig å vise hvor en kommer fra
Søndag morgen setter Jupiters etterfølger kursen heimover, mens Amica II blir liggende på Rørvik noen dager. Det varseler frisk vind et par dager og vi har jo masse slekt vi kan besøke her, dessuten er det to båtbutikker her :saint:

Ella og Geir