22.07-24.07.2012 Resten av ferien

Søndag ettermiddag fant Jupiter, Jupiters etterfølger og Amica II veien til kaia i Kjelbotnet. Det var blikk stille sjø, men yr lovet frisk vestavind i løpet av natta.

Regnet de siste dagene hadde gjort elva flomstor og vannet brunt.

Enkelte lar seg imidlertid ikke skremme av hverken temperaturen eller det brune sjøvannet.

Mens andre er mer nølende…….

På kvelden var det tid for å prøve :fishing: . Desverre begrenset fangsten seg til en liten makrell. Rederinnene dro på dorgetur med Amigo og tohesteren. Selvfølgelig hadde vi storfangst på kroken, men den slapp så klart……

Da vi våknet mandag morgen blåste det friskt og værmeldinga kunne melde om stiv og opptil sterk kuling fra sørvest på kysten. Da er Vestgøten i Røyklibotnet et godt sted å være.

På turen innover i fjorden fikk rederinnen til Jupiters etterfølger et par lyr og med litt ekstra ingredienser fra kjøleskapet, ble det fiskesuppe på hele gjengen ombord i Jupiters etterfølger.

Inne i Vestgøten var det som vanlig speilblank sjø.

Matrosen på Jupiters etterfølger deler gjerne det flotte håret sitt med rederen til Amica II.

Kvelden ble avsluttet med et slag Yatzy. Rederinnen til Jupiters etterfølger slo oss alle «ned i støvlene».

Litt mer vind inne i fjorden også på tirsdag, men akkurat der båtene lå var det helt stille og vi jollet oss til land.

I skråningen overfor ankringsplassen fant vi både blåbær og multer, så da var dagens dessert sikret.

Samlet rundt grillen på stranda.

De tøffeste testet badetemperaturen denne dagen også.

Selv om det blåste friskt, ble det ikke nok trekk til å få skikkelig varme på grillen, så rederen til Jupiters etterfølger måtte trå til som «peispuster».

Helgrillet indrefilet av svin, med foliestekte poteter og grønnsaker stod på menyen.

På turen tilbake til båtene hadde vinden økt så mye at det ble vanskelig og ro. Amigo måtte trø til som slepebåt. Ingen problemer når en har skikkelig maskineri (2,5 hk)

For rederiet Amica sitt vedkommende er sommerferien 2012 over og Amica II er tilbake i båsen sin. Jupiter og Jupiters etterfølger fortsetter båtferien etter en liten stopp på Seierstad.

Vi tømte båten for skittentøy og matrester og dro landeveien til Brakstad, der enda en ny båt hadde ankommet mens vi var borte.

Til Brakstad kom også Jupiter, som hadde hatt en frisk tur rundt til yttersiden av Jøa i sørvestkulingen. Gummijolla hadde hoppet av festene på turen.

Denne Collin Archeren «Ran» er siste tilskudd til gammelbåtmiljøet på Brakstad. Gratulerer til de nye rederne.
Ella og Geir