11.10-12.10.2012 Krabbefiske i nydelig høstvær

Etter en elendig sommer har vi fått en utrolig fin høst og selv om båtsesongen egentlig er blitt avløst med jaktsesongen, drages vi mot båten og sjøen. Krabbene er på sitt beste akkurat nå og da passet det å ta seg en liten ettermiddagstur for å prøve å høste litt av godsakene.

Nydelige høstfarger

Først var det agnfiske og måkene satte pris på at vi delte fangsten vår med dem

Vi har fått teinene i sjøen og er på tur hjemover. Synd å dra hjem når kvelden blir bare vakrere og vakrere, men vi rederinnen er nødt til å stille på kontoret neste dag, så vi er nødt til å nøye oss med et par timer på sjøen.

Neste dag drar vi ut for å trekke teinene og vi kan ikke klage på fangsten denne dagen heller. 30 krabber er nok til at det blir et festmåltid både på oss og på naboen.

Noen av krabbene var skikkelig store, men det er ikke ensbetydende med at det er mye mat i dem. Det var faktisk noen av de minste krabbene som hadde mest mat.

Nesten hjemme var det tendenser til køkjøring i Seierstadfjorden 😉 ikke ofte en kan se fem båter samtidig på disse kanter.

Vel hjemme ble krabbene kokt og rensket og på lørdagskvelden ble det krabbelag i rederiet med både matroser og reservematroser hjemme.

Ella og Geir