24.05-26.05 2013 Sommeren er her

Amica II har fått motorrens og ny olje, og et eller annet lurim (QMI) som skal gjøre at Yalmar blir enda mer samarbeidvillig i året som kommer, så fredag ettermiddag gikk med til varmkjøring av motoren. Vi tok først en liten tur utover mot Folla, men fant fort ut at det var dårlig forhold for engstelige rederinner, så etter at Yalmar var blitt skikkelig varm, ble det middag i Kjelbotnet før vi dro til Brakstad for å tilbringe natta der. Det ble et lite besøk på Pøbben før vi tilbrakte en rolig natt i rederlugaren.


Lørdag morgen våknet vi til en fin sommerdag og vi startet dagen med varme rundstykker fra Omniaen.


Lørdag var det fine forhold for en tur over Folla, her er vi på tur ut «Måsskjærleia». Holmen i midten heter Grønnholmen.

Desverre viste det seg at flekkene på bildene mine ikke skrev seg fra flekker på linsen. Jeg har ikke klart å finne årsaken til at disse flekkene kommer. Nå ligger det dessverre ikke inn noe nytt kamera i årets budsjett, så i første omgang får dere bare godta bilder med flekker i Amicas blogg :headbang:

Det henger litt skyer over kystbyen ennå, men godværet nærmer seg sørfra.

Vi finner oss en plass i småbåthavna på Rørvik og stikker omgående opp til stedets maritime butikker. Amica II trenger nytt navigasjonsutstyr til årets båtferie. Problemet er bare at det er så alt for mye å velge mellom og selvfølgelig koster det aaaalt for mye.


Kanskje vi heller skulle investere i nytt barskap ombord…..I havna i Rørvik er det dugnad på vedlikehold av gjestekaia – de legger tredekke på betongkaia.Etter en bedre middag rigger rederen seg til i 2. klassesalongen med ølboksen..De sorte og hvite klarte visst å dra i land 3 poeng – og da blir det selvfølgelig litt feiring :cheers:

 
Etter kampen blir det en liten trimtur, med en innlagt runde nedom hurtigrutekaia – sørgåendeog nordgående.På tur over brua fra Norveg til markedsgata.

Krykkja er allerede i gang med rugingen på de takene som ikke har fått sperringer av garn eller tråd.


Søndag morgen og nydelig sommervær


Havna i Rørvik rommer både fiskebåter og fritidsbåter.


Rederinnens mor fyller år og byr selvfølgelig på kaffe og kaker. Det blir en hyggelig familiesommenkomst.Midt på dagen forlater vi Rørvik og setter kursen heimover igjen.


I dette flotte været velger vi selvfølgelig ikke den korteste ruten. Her passerer vi snart Prestøygalten i sørvestenden av Nærøysundet.


Vi nærmer oss Steinan.Vi går gjennom Steinan og inne mellom øyene er det en fin ankringsplass. Å ligge der betinger imidlertid at det ikke er noe drag i sjøen og det er jo ikke alltid at Folla er så stille.Ærfugler på svømmetur. Her er det ikke lov å gå i land i hekketiden.

Vi går inn Raudsunda og legger inn en liten stopp i Naustviken, der det er dugnad. De jobber så svetten renner, mens vi mesker oss ved kakebordet, da er det jo bare rimelig at de spanderer middag på oss når vi kommer :saint:  Vi har vel noe å ta igjen der antagelig………..


Da er båthelga omtrent over og vi nærmer oss hjemmehavna.


Rederen er dekksgutt.

Nå blir det 14 dager i båsen, men det blir nok litt båtliv likevel. Det er gode utsikter for varme dager framover og da kommer nok rederinnen til å kose seg ombord.

Ella og Geir