18.07-21-07 2013 Landsstevne i Sandnessjøen

Onsdag morgen forlot Amica II Brønnøysund like etter frokost. Det var grått men vindstille fra morgenen av, men ettersom det var meldt mer vind fra sørvest tok vi innerleia opp til Sandnessjøen. Vi hadde en fin tur oppover, mens de som gikk utenfor Alstad kunne melde om regn/skodde og frisk vind fra vest.

Vi fikk installert oss ved «tupperwerekaia» en dag før stevnet startet og kunne stå på kaia å følge med når armadaen av tradisjonsbåter kom inn på torsdag formiddag.


Dampskipet Hansteen ankommer, bak ligger fregatten Hitra


Jekta Pauline


Her kommer skjøytene på rekke og rad anført av vår egen Straumingen


Straumingen finner sin plass ved kaia


Her fra «tupperwereavdelingen», der Amica II befinner seg midt inne i skokken


Frokost på dekket av Straumingen


Så er det klart for fredagens seilregatta, her er
Siglurð på tur ut av havna


Rederinnen mønstret på som mannskap på Muriel, en hollandsk stålbåt hjemmehørende på Brakstad på Jøa


Så har de fleste båtene fått opp seilene og regattaen kan starte

Selv om vi ble slått på målstreken av en annen båt, spanderte skipperen på Muriel ankerdram på mannskapet etter at vi var i havn igjen.

Egentlig er ikke denne seilasen særlig seriøs, det er mest moro og en mulighet til å få vist fram de flotte båtene.


Trivelig samling på dekket på Straumingen. Regnet bøttet ned hele stevnet og det var mange som var misunnelig for det flotte teltet vi har på Straumingen. Her kan vi sitte tørt og nyte atmosfæren rundt oss.


Lørdag kveld var det festmiddag i langhuset på Sandnes


Her var det samlet nærmere 300 mennesker og det ble servert fisk til forrett, reinsdyrstek til hovedrett og rabarbragrøt til dessert. Dessuten ble det delt ut priser av ymse slagTampen 1 fikk prisen for mest autentiske båt med mest autentisk teknisk utstyr, mye av utstyret er fra tidlig i forrige århundre og det spesielle er at alt utsyret fremdeles virker – helt ned til den manuelle kaffekverna som er i bruk daglig


Mange flotte båter av forskjellige slagSøndag formiddag var stevnet over og vi vinker farvel til våre venner i Straumingen.

Nå fortsetter Amica II ferien på egen hånd, det ser ut som været skal bedre seg og vi blir liggende i Sandnessjøen minst et døgn til. Den videre ferden er ikke bestemt ennå, men vi blir nok noen dager på Helgeland, før vi vender nesen hjemover.

Ella og Geir