30.08-01.09 2013 Båthelg i hjemlig farvann

Etter flere uker med landligge kunne vi endelig løse fortøyningene og begi oss ut på fjorden igjen. Fredagen bød på sol og svak vind og vi klarte å komme oss ut midt på dagen. Først ble det en liten tur innover i Nordsundet.


Vi gjorde en liten stopp i småbåthavna i Briksillan.


Der vi traff en kjenning. Gunstig var satt på land for drevvedlikehold.

I kveldinga gikk vi til Kjelbotnet for å overnatte der.


Rederinnen brukte kvelden til å prøve fiskelykken og endte opp med to fine torsker. Fine som ingredienser til fiskesuppa neste kveld, tenkte vi og satte fiskene i en balje med sjøvann på kaia etter at de var gjort opp – fileteringa kunne vente til dagen etter. Dagen etter var imidlertid fiskebaljen tom og trefjøla som lå over var fjernet. Vi hadde nok hatt besøk av oter eller mink i løpet av natta.


Skårungene lå tålmodig rundt båten og ventet, men det eneste de fikk var innmaten av de to torskene.


Fredagskvelden stod det bacalao på menyen.


Måtte ut med fiskestanga en tur etter middagen også, fangsten var ikke mye å skryte av, hva gjør vel det på en så vakker kveld


Utpå kvelden fikk vi besøk av rederne til Malin. De var også ute på fisketur.


Lørdag var vi tilbake i Briksillan for å hjelpe til med å få Gunstig sjøklar igen. Rederinnen følger arbeidet fra badeplattformen, mens karene jobber iherdig med å få drevene på plass.


Så er jobben gjort og Gunstig er sjøklar igjen.


Denne kvelden ble tilbragt i Nufsfjord Havanna.


Etterhvert kom Gunstig også dit og vi koste oss ombord hos dem, med mat fra Amicas bysse. Også denne kvelden fikk vi besøk av rederne til Malin – stor takk til dem for at vi får lov til å ligge ved det flotte kaianlegget deres.


Søndag silregnet det hele dagen og vi fisket oss hjemover uten at det resulterte i noe matauk. I slikt vær er det godt å kunne kommandere rederen ut for å feste fortøyningene mens rederinnen sitter til rors.

Ella og Geir