25.04-27.04 2014 Godværshelg

Etter at arbeidsdagen var over på fredag gikk turen direkte ombord i Amica II og i strålende solskinn og svak vind fra nord kunne vi kaste loss og begi oss ut for ei ny båthelg.


Sola glitret i sjøen og vi begav oss over Folda til Abelvær


Like før vi kom til Abelvær ble vi var en flokk med hvaler som lekte seg i kjølvatnet vårt. De var dessverre ikke så interressert i å bli fotografert.Vi gikk gjennom Abelværsundet og tråklet oss mellom øyene ytterst i Arnøyfjorden. Utrolig mange fine plasser der og mange fine sandstrender.Tenk å ha en slik fin badestrand like nedenfor landstedet sitt.I kveldingen gikk vi inn i havna i Abelvær.En liten tur i det idylliske tettstedet ble det også.Vakker solnedgang.Iløpet av natta var tåka kommet sigende inn.Utpå formiddagen kom det litt vind fra nord og tåka trakk seg litt tilbake, selv om det liggende igjen en liten dis.
Her er vi på tur innover i Foldafjorden og foran oss ser vi fjorden ligger helt speilblank.


Så er vi kommet inn i «stillebeltet»på tur innover oppdager vi en fjordarm på kartet som vi ikke har utforsket tidligere, Kvisten og her er vi inne i en lagune inne i Kvistefjorden som heter Litlekvisten.
Hele lagunen var bare 2-3 meter dyp og vannet her inne var flere grader varmere enn utenfor.


Innseglinga til Litlekvisten var ikke særlig bred, men god plass til Amica II.Innerst i selve Kvistenfjorden dukket et snødekket Heilhornet opp.Her er vi kommet ut av Kvisten og er på tur innover i Foldafjorden. Finnestranda heter gårdene her, ei grend uten fast veiforbindelse.
LIkevel bor det fasboende der.


Norges minste by Kolvereid.I Kolvereidvågen snudde vi og satte kursen mot Jøa igjen. Vi bestemte oss for Brakstad som mål for kvelden.Vel fortøyd ved gjestekaia i Brakstadhamn.Solnedgangen er alltid vakker på Brakstad.
Det ble en stille og rolig lørdagskveld ombord.


Søndagen kom med samme flott vårværet. Selv om sommervarmen ikke er kommet ennå koste vi oss på kaia utover formiddagen og slo av en prat med de andre gjestene der. Her er Listaskøyta Sjøleik. En utrolig flott og velpleiet  båt som er vernet av riksantikkvaren og bebos av to hyggelige sjøulker som reiser langs kysten vår med baatplassenvimpel i masta.


Før vi avsluttet båthelga, svingte vi innom Djupvika og koste oss i solen mens vi tilberedte og inntok dagens middagg.

Nå blir det 3 dager på kontorstolen før vi igjen setter sjøbein. Livet er herlig som sjøfant

Ella og Geir