07.07-20.07 2014 Ferie i Viknas skjærgård

Årets ferie startet med «den store barnedåpen». Rederiets første lettmatros hadde hovedrollen denne dagen. Mandag 7. juli var planen å kaste loss for å begi oss ut mellom holmer og skjær i Vikna, men så viste det seg at rederen måtte ta en liten svipptur til Molde akkurat denne dagen og det gikk selvfølgelig ikke fly slik at han kunne reise frem og tilbake på en dag. Det ble derfor mange lange timer i bil før han endelig kunne mønstre på Amica II ved midnatt. Vi kastet loss straks han var om bord og begav oss i veg på en litt humpete tur over Folla. Et par timer inn i tirsdagen kunne vi kose oss med ankerdrammen ved gjestekaia på Rørvik.


Formiddagen gikk med til bunkring av mat og drikke, før vi kunne begi oss ut på sørsiden av Vikna.


Ute i Nærøysundet møter vi nordgående hurtigrute på tur inn til Rørvik.


Vi krysser Langsundet, som skiller Mellom-Vikna fra Ytter-Vikna og går inn i Karstenøysundet, der vi finner oss ei fin vik og ankrer.


Til en flott solnedgang nyter vi ankerdrammen, mens vinden dreier på sørøst og temperaturen stiger utover kvelden.


Det blir ikke så mange timene med søvn før vi oppdager at vi har mistet ankerfestet og må opp å ordne med nytt ankerfeste og landtau. Vinden roer seg imidlertid utover morgenen og rederen får seg enda et par timer på køya, mens rederinnen nyter godværet.


Etter frokost forlater vi ankringsplassen og passerer bryggene i Karstenøya på tur ut av sundet.


Målet for dagen er Klovningen, ei fin lita øy på sørsiden av Ytter-Vikna med fine sandstrender og badeplasser.


Vi fant oss ei strand som vi fikk ha helt for oss selv. Det var en del tang der, så vi skjønte godt at de fleste foretrakk de andre stendene.


Amica II ble ankret opp et stykke unna, vi var ikke kjent nok til å gå helt inn. Det er 2-4 meter dypt med mange undervannskjær langt utover. Utpå dagen hørte vi et par smeller som hørtes fryktelig dyre ut, så det var nok flere som ikke var godt nok kjent i området, i alle fall ikke kjent nok til å dra på full gass ut fra stranda.


Bading ble det også i badetemperaturer vi bare har turt å drømme om på våre kanter.


En kosestund på fordekket sammen med litt væskeinntak.


Og så en ny runde med bading.

I kveldinga begav vi oss videre utover mot yttersida av Ytter-Vikna.


Vi passerer Bondøya.


og Gåsværet. På begge disse øyene bodde det folk i tidligere tider. På Gåsværet var det skole også. Under krigen ble det funnet ei mine utenfor Gåsværet, som ble tatt inn til land. Mange mennesker møtte fram på kaia for å se på gjenstanden, deriblant læreren og flere av skolebarna. Mens alle disse menneskene stod der gikk mina av, noe som resulterte i flere drepte og skadde, også blant barna. Gåsværulykka.


En utrolig vakker ettermiddag/kveld på tur rundt Vikna


Inn i trangere og grunnere farvann igjen
.


Vi fulgte ikke akkurat skipsleia, men tråklet oss fram ved hjelp av gps og papirkart.Det må være minst en million skjær og grunner utenfor Vikna, og så vidt jeg kan huske så jeg aldri at min far hadde fram kartet når han ferdes i dette området med fiskebåten, så han måtte ha alt dette i hodet. Dette er fra området der han vokste opp og startet som fisker i unge år.På flo sjø er alle disse grunnene usynlig. Her nærmer vi oss Valøya.Ankomst Borgan


Ved gjestekaia i Borgan var vi eneste gjestebåt. I Borgan ble det grilling og middag.Og litt fotosafari – mot ValøyaRundt midnatt forlater vi Borgan og fortsetter videre rundt ViknaMåneskinn over vindmølleparken på Dalafjellet på Ytter-ViknaVi fikk med oss en utrolig vakker solnedgang på turen – en helt utrolig opplevelse – vi lar bildene tale for seg selvPassering Kvaløya og vi går ut på Nordsiden av Vikna


Ut på Lysøyvika.


Gjennom Kvalpsundet og under KvalpsundbruaTil slutt blir det ankerdram på Eidshaug

Fortsetter i neste innlegg :smiley: