03.10-04.10 2014 Kort helgetur


Dette var synet som møtte meg da jeg ble invitert med ombord i Amica II en dag tidlig i forrige uke. Vi hadde lenge fryktet for at kverna på det gamle TMC-toalettet vår skulle stanse og etter ferien ble det til at vi bestilte et nytt toalett fra Marineshop AS Valget falt på en Domestic MaterFlush 7260. Vi valgte dette ut fra plassen vi hadde til disposisjon. Toalettrommet i Amica II er ikke akkurat romslig, så vi måtte velge et som var både lavt og lite. Nå hadde rederen fjernet det gamle toalettet og det nye var klart til å monteres.


Han var imidlertid ikke helt fornøyd. Plata der det gamle toalettet hadde vært plassert hadde masse huller og arr etter gamle monteringer, så rederinnen ble invitert ombord for å komme med gode forslag til å forbedre det estetiske inntrykket.


Det ble fort klart at den gamle plata måtte ut, men hva skulle vi ha der i stedet. Løsningen ble rester av laminatgulvet vi la på loftet for et par år siden. Dessuten måtte vi ha en ny avløpsslange fra toalettet til septiktanken. Rederen dro på bytur i eneste ærend, for å kjøpe en halv meter slange, som de selvfølgelig ikke hadde. Vi måtte bestille slange med ilpakke fra Maritim. Slange ble bestillt på tirsdag og vi fikk den i posten på fredag :thumbsdown:  Sånn er det å bo på «den ytterste nøkne ø»


På fredag, når rederinnen kom hjem fra jobb var imidlertid alt på plass  og rederne kunne mønstre på for en liten helgetur uten å ta med PortaPotta. I følge reklamen hadde vi kjøpt oss et stillegående toalett, men der ble vi skuffet. Det høres ut som et jetfly er i ferd med å lette, når kverna starter. Vi oppdaget faktisk at vår gamle slitte TMC var meget stillegående


Vi la kursen inn Lokkaren med kurs for Namsos for å få litt kvalitetstid med lettmatrosen


Høstfargene kommer for fullt nå og det er utrolig mange flotte motiver langs fjorden.

Fredagskvelden ble det en rask shoppingtur før det ble ankerdram og siden middag ombord i Amica II.


Lørdag ble det en skikkelig frokost før vi dro og hentet lettmatrosen.


Han fikk være sammen med bestemor og bestefar, mens foreldrene fikk seg noen fritimer.

Yr lovet skikkelig vindvær på søndag og vi besluttet at det var best å komme seg hjem og få båten inn i hjemmehavna på lørdags kvelden, ettersom rederen måtte reise på jobb på søndag.

Ella og Geir