21.05-25.05 2015 Pinsetur

Mens rederinnen var på jobb torsdag før pinse, hadde rederen sjøsatt Amica II etter vårpussen og etter litt pakking og bunkring var vi klare for pinsetur.


Været var upåklagelig, men yr varslet et par dager med ufyselig vær fra vest, så den første kvelden satte vi kursen for Namsos for et lite familiebesøk.


Selv om rederinnen hadde stukket av fra kontoret, gikk det ikke an å glemme pliktene helt. Med medbragt pc og mobilt bredbånd ble det noen timer med hjemmekontor på fredag formiddag. Deilig egentlig å kunne sitte på «kontoret» i pysjen å kunne jobbe nesten helt uten avbrytelser, bare noen få telefoner.


Utpå formiddagen kom lettmatrosen på besøk. Det var mye spennende å se på utenfor vinduene, fugler som føy eller svømte forbi og båter som kom og gikk ut av havna.


En liten dupp i rederlugaren går også an, må bare se å få festet denne hersens lampa igjen, før bestemor kommer å oppdager at jeg har revet den ned.

Fredags kvelden koste vi oss med ferske reker og tilbehør om bord i Amica II.


Lørdag formiddag var vi lei av bylivet og satte kursen utover i fjorden igjen. Vi endte opp i Nufsfjord, der er det lunt og stille for nesten all slag vær.


Det viste seg at det ble flere som søkte ly i Nufsfjorden denne kvelden. Plutselig havnet vi sammen med flere av båtene fra Namsos båtforening som måtte avbryte pinseturen sin på grunn av dårlig vær.


Den gjestfrie havnesjefen i Nufsjorden inviterte til ankerdram om bord i sin Lovinda.


Grillsjefen har snart kveldens middag klar.


Det ble et fortreffelig måltid med mye godt fra grillen og fra byssa om bord i båtene. Utover kvelden ble det både quiz og mange gode historier fra et fargerikt båtliv. Utpå natta ble det visst til og med et lite «kommunestyremøte», men de fleste sakene var nok unntatt offentlighet 😉


Søndag morgen var været mye bedre og det ble faktisk liv i båtene ganske tidlig.


Formiddagskaffe på kaia hører med i Nufsfjorden.

Utpå formiddagen kastet Amica II loss etter nok et hyggelig besøk i Nufsfjorden. Takk for oss til Lovinda og Malin og takk for trivelig selskap til Terex, Ella, Piri Piri og Eira


Midt på dagen søndag fant vi oss en plass i Salsnes gjestehavn ved siden av Gunstig, litt senere kom også Simone. Været var faktisk så pass at vi ble sittende på kaia å prate utover ettermiddagen, nesten vindstille og små gløtt av sol.


Kvelden ble avsluttet om bord i Amica II. Utpå kvelden fikk vi også besøk av naboen i båthavna, som hadde vært på tur for å se på «ny» båt. De har vært uten båt siden båten dere brant for 3 år siden. Ingen avgjørelse var tatt enda, så vi prøvde så godt vi kunne å gi dem «gode» råd. Nå venter vi bare spent på avgjørelsen.


En litt grå, men likevel flott dag på 2. pinsedag også. Gunstig dro like etter frokost, mens vi dro på kaffebesøk om bord i Simone, før vi kastet loss og tok fatt på den «lange» vegen heim. For sikkerhets skyld la vi kursen rundt Jøa og var tilbake i hjemmehavna i akkurat passe tid til å innta middagen.
Ella og Geir