09.07-12.07 Ferien 2015 del 4

Fra Sørsalten gikk kursen tilbake til Rørvik. Det var varslet litt bedre vær til helgen og vi trengte diesel og proviant før vi kunne begi oss videre.


Vel fortøyd ankom denne flotte skuta og rederen ble kommandert ut for å hjelpe til med fortøyningen. Ombord var et hyggelig ektepar fra Sogn og Fjordane som vi kom i prat med. De hadde feriert 3 uker på Helgeland og var nå på tur sørover mens de gjorde seg kjent på Namdalskysten.


Ved kaia i Rørvik lå også «artsfrende» og nabo i båthavna hjemme på Seierstad, Callisto. Det ble til at vi hygget oss sammen med rederne der på torsdagskvelden. Fredag gikk vi først ut for å spise middag og ble deretter enige om å finne oss ei vik på sørsiden av Vikna å ankre opp for natta.


Callisto og Amica II endte opp på svai i Garstadvågen, med Garstad kirke som bakgrunn. Vi ble sittende ombord hos oss å kose oss og prate til sola var i ferd med å stå opp igjen.


Endelig en fin sommerkveld. Innseglinga til Garstadvågen var litt grunn, men vi stolte på kartet og gikk etter den dypeste renna.


Lørdag var det faktisk sommervær og vi kunne kaste «ulvangen» for noen timer. Amica II satte kursen direkte mot Sør-Gjæslingan, mens Callisto tok en omvei om Sørøyan.


Rederinnen er skipper denne dagen.


Det er urent favann i og ved Sør-Gjæslingan. så jeg var litt smånervøs, men fikk baskjed om at det var godt merket og jeg hadde kart, så det kunne vel ikke være noe stort problem.


På tur inn mellom øyene


Og så jeg som var nervøs for å gå med Amica II… 😮 .. Jeg er helt sikker på at jeg så at det stod 2 meter på ekkoloddet i alle fall 1 plass mens vi passerte mellom øyene. Skipperen på skøyta sa at de stakk 2 meter, så dette synes jeg var dristig, men det gikk nå bra. Han visste nok hva han gjorde skipperen


Så en liten rusletur rundt på det idylliske fiskeværet.


Det er jo så vakkert at vi bare knipser og knipser. Det har vel etter hvert blitt ganske mange bilder fra Sør-Gjæslingan i denne bloggen, men det håper vi dere tåler.


Molta er nesten moden på Gjeslingnakken. (Værets høyeste «fjell»)


Utsikt fra Nakken


Utrolig mange fine blomster i mange farger mellom knauser og steiner.

 

 


Kveldssol over gjestekaia i Sør-Gjæslingan. Det ble en fin kveld, men så kaldt at vi måtte fram med «ulvangen» igjen.


Krykkjeungene er snart ferdig til å forlate reierene.


Søndag formiddag forlater båtene Sør-Gjæslingan, Asta først.


Så Amica II, mens Callisto også er klar til å løse fortøyningene. De har litt strømproblemer og må hjem for å skifte dynamo.


Et siste bilde i det vi setter kursen over Folla med kurs for Brakstad. Vi hadde selvfølgelig reklamert for Brakstad for vestlendingene, så også de satte kursen dit.

Ella og Geir