25.08.16 Rask levering

Nytt eksosbend ankom rederiet i går onsdag og det må en si var rask levering. Nå vet jeg ikke hvor varen kom fra, men 5 dagers leveringstid må en si er akseptabelt for oss som bor i «slikt et avhål» som det heter i visa.

IMG_3544 (2)

Det gamle eksosbendet, ikke rart at vi fikk trøbbel

20160824_211635

Slik ser det nye ut.

Rederen skrudde fra hverandre delene allerede søndag kveld etter at vi hadde avsluttet båthelga. Når han først var i gang, bestemte han seg for å skifte turbohuset også. Allerede den 2. sommeren vi hadde båten fikk vi trøbbel med lekkasje rundt en frostplugg i turbohuset. Dette ble forårsaket av en sprekk i godset på turbohuset. Ny turbo kostet 30 tusen, men det viste seg at det var mulig å skifte bare turbohuset til en tredel av prisen. Nytt turbohus ble bestilt fra Japan. Dette var imidlertid midt i ferien og vi hadde lyst til å dra på båttur. Løsningen ble flytende tetningsmiddel i frostvæsken. Dette viste seg å fungere godt og lekkasjen stoppet. I 7 år har vi kjørt rundt med dette uten problemer. Det nye turbohuset har ligget innpakket i motorrommet.

Det fulgte ikke bolter og nipler med det nye turbohuset, så de måtte flyttes over fra det gamle. Til dette måtte rederen søke hjelp hos en lokal landbruksmekaniker og altmuligmann.

20160824_211827Da rederinnen stakk nedom havna for å se hvordan det gikk i går kveld, var det nye turbohuset kommet på plass og før rederen tok kveld, var også eksosbendet på plass. Nå gjenstår bare å få på plass ny eksosslange. Den vi kjøpte for noen dager siden, er det brent hull i, så da blir det ny tur til Tess i Namsos i dag. Kanskje blir det båttur denne helgen også…….

Ella