22.06-25.06 2017 St. Hanshelg

Nok ei helg var de beste værutsiktene varslet til torsdag og fredag, og vi startet båthelga allerede torsdag ettermiddag. Med svak vind fra nordøst er det ypperlige forhold hos våre venner i Naustviken og vi fant oss en bås der, som vi okkuperte uten å spørre om tillatelse først. Nå var det jo ikke første gangen vi tok oss til rette der og ettersom vi ikke er blitt jaget før, tok vi sjansen på å få tilgivelse også denne gangen. Vel fortøyd kunne vi nyte godværet og sola utover ettermiddagen og kvelden. Utpå kvelden fikk vi besøk av havnesjefen, som kom for å kreve inn havneleie, men vi slapp heldigvis unna med en boks pils 😉

Fredagen kom med samme gode været og rederinnen  koste seg på kaia med lesestoff og strikketøy

Fredag kveld og ST. Hansaften ble det litt mer liv og røre i Naustviken. Her har vi fått fyr på grillene og like etter kunne vi nyte grillet sjølaks med godt tilbehør

Vi klarte akkurat å bli ferdig med å spise før de første regndråpene kom og vi måtte flytte inn i gapahuken. Der fikk vi servert kaffe og kaker i anledning havnesjefens nyss overståtte bursdag. Rundt midnatt begynte de første festdeltakerne å finne køyene, mens festen fortsatt utover midtsommernatta for de andre.

 

Fredag midt på dagen takket vi for oss i Naustviken og begav oss utover til Brakstad

På Pøbben var det rekebuffet og det ble dagens middag for oss i Amica II

Da vi ankom Brakstadhamn var det vindstille, men på formiddagen hadde det vært kuling ute i havet og vi kunne kjenne tungsjøen og høre buldret fra havet. Øyrekka i Brakstasundet vernet godt og holdt det meste av sjøen ute. Utover kvelden og natta ble det imidlertid springflo og da vasket sjøen over de lave øyene og skjæra, slik at dønningene rullet inn på havna og det ble ganske urolig. Sjøen snudde ved ettida og utover morgenen ble det roligere igjen

Midt på dagen forlot vi Brakstad og satte kursen heimover igjen, så sakte som det er mulig uten sluregir. Vi klarte å bruke det meste av dagen på heimturen. En liten stopp i Fosnesvågen for lunsj hadde vi også

Da vi forlot Brakstadhamn hadde sjøen begynt å stige igjen og det ble åpne felt mellom øyene der sjøen rullet inn.

Nå blir Amica II liggende i båsen sin til midt i juli, mens rederen er uet på offshorejobb og rederinnen klargjør til årets båtferie. Heller ikke i år har vi konkrete planer for ferien, bare at den skal tilbringes i båten.

Ella og Geir