25.08-27.08 2017 Båttur i hjemlig farvann

Turen startet fredag kveld med pizza fra Amicas bysse servert i Fosnesvågen.

Lørdag morgen var det regn og vi ble liggende i Fosnesvågen til litt utpå dagen før vi kastet loss og satte kursen mot Brakstadsundet

Vi så jo denne Orange blåsa som lå ved støtta utenfor Fosnesodden, men tenkte at det var noen som hadde bruk i sjøen. Etter hvert som vi kom nærmere oppdaget vi imidlertid at det var noe i sjøen. I kikkerten klarte vi å se at det faktisk var et menneske. Synes dette var veldig skummelt. Det var ingen båt eller dykkerflagg i nærheten. Nå holdt vi jo ganske lang avstand i og med at vi trodde det var et fiskebruk, men en mindre båt ville kanskje kunne finne på å gå på innsiden at denne markeringen.

Årets første krabbeteine er klar for sjøsetting.

Dagen ble brukt til å prøve fiskelykken, men nordvestvinden gjorde det vanskelig å ligge rolig på fiskeplassen, så det ble dårlig med fangst

I kveldinga gikk vi inn til Brakstad Hamn. I tillegg til oss lå de en gjestebåt der, så båtsesongen er nok på hell for de fleste. Vel i havn ble det bacalao av Rematypen, før vi begav oss ut på jolletur.

Passering Bølet, ei populær øy når det er godvær, den har ei fin lita sørvendt lagune med sandstrand

Kveldshimmelen over Folda

 Jolleselfie

Havørna var også ute på kveldstur

I vestenden av Brakstadsundet er det tett mellom tangskjæra og ikke noe egnet sted for større båter

Hm, litt grunt kanskje. Det var akkurat dypt nok til at jolla fløt, men vi måtte ta årene fatt til vi var på dypere vann igjen

Søndagen kom med nydelig høstvær, omtrent vindstille og etter hvert kom også sola fram. Vi begav oss utover Folda et stykke, der vi fant oss en grunne ved Flotra, der ble vi liggende hele formiddagen. Vi fikk ikke store mengder fisk, men akkurat nok til et par måltider til oss og litt til å gi bort.

Stolt fisker

Flotte forhold, da er det moro å fiske selv om det ikke blir så voldsomt til fangst

Ligger tålmodig å venter på en liten smak

Endelig ser det ut til at det blir mat å få

  Utrolig nok klarte han å holde stilt slik at han fikk ha hele matfatet for seg selv

Ble da litt på oss også

Så var det dette med arbeidsfordelingen da, noe må han jo gjøre han som ikke fisker også 😉

Flott ordnet for å gjøre opp fisk på Brakstad, Da er det viktig at den som benytter fasilitetene rydder opp etter seg og ikke slenger fiskeavfall rund kaia

På turen inn dro vi krabbeteina også, 16 krabber i ei teine er ikke så ille. Bare så sørgelig at det er funnet nervegift i innmaten på krabber i Midt-Norge, så vi kan spise bare klørne i år. Giften stammer fra alger i sjøen som blåskjell og andre skjell spiser, disse blir igjen spist av krabbene og giften sprer seg i næringskjeden. Dette er noe som skjer med jevne mellomrom. Giften kan være farlig for mennesker. Mattilsynet har ikke funnet gift i krabbekjøttet og sier klørne trygt kan spises

Det ble da noen krabbeklør til slutt. Selve krabben ble knust og tatt livet av før vi brøt av klørne. Krabber uten klør skal ikke settes ut i sjøen igjen, da vil de enten sult i hjel eller bli kverket av andre fiender (iflg. mattilsynet)

Søndag kveld var det åpen Pøbb til solnedgang. Denne utsikten blir vi aldri lei av.

Så er vi på tur heim

Vakkert 🙂

Ella og Geir