10.07-02.08 Sommerferien 2020, del 1

Sommerferien 2020 startet fredag 10. juli etter arbeidstid. Første etappe gikk til Brakstad, der det var ferske reker å få kjøpt. Det ble reker med tilbehør til middag, før vi satte kursen over Folda til Rørvik. Lørdag og søndag ble vi liggende i havna på Rørvik på grunn av litt ruskevær. Søndag kveld ble imidlertid været bedre og vi fikk unna etappe 2 av ferien. Den gikk til Eidshaug gjestehavn. Det ble tidlig kveld ombord, fordi vi gjorde oss klare til å begi oss videre nordover tidlig mandag morgen. Morgentimene har som oftest de beste kjøreforholdene. Vi startet opp ved 8-tiden og nærmet oss Torgfjorden før frokosten kom på bordet. Vi passerte Brønnøysund, der det egentlig var god plass i havna. Det var imidlertid så tidlig på dagen at vi bestemte oss for å gå et stykke til. 3. etappe gikk dermed fra Eidshaug til Sandnessjøen.

Første bilde tatt med kamera denne ferien viser Amica II ved kai i Sandnessjøen

I Sandnessjøen traff vi på kjenninger fra Rørvik og kvelden ble tilbragt I hyggelig selskap ombord i Nemo. Etappe 4 gikk fra Sandnessjøen til Nesna

I havna i Nesna var det som vanlig masse gjestebåter, men vi fant oss en ledig plass på en av pirene.
Her kom også syklene fram. Greit med sykkel når en skal på butikken, eller se seg litt rundt.
Det var egentlig flott sommervær og mye av dagen ble brukt til å slikke sol, men på kvelden fikk himmelen en merkelig farge og etter hvert fikk vi noen skikkelig regnbyger

Onsdag morgen var det sol og varmt vær igjen og planen var å gå til Sleneset, der hadde vi ikke vært på mange år

Når vi nærmet Sleneset, ble også Lovund tydeligere og mer fristende
Dette klarte vi ikke å motstå og planene ble endret underveis, plutselig var Lovund dagen reisemål
Liten vits i å ha seilbåt på slike dager

Vi har besøkt Lovund tidligere og ble imponert over hvor fint det er der. Hver liten gatestubb har asfalt og gatenavn. Hus og hager er vakre og velstelte. De fleste her ute lever av oppdrettsnæringen. Konsesjonene er beholdt på lokale hender og gir masse tilbake til lokalsamfunnet.

Vi valgte å legge oss på en av kaiene nedenfor hotellet i stedet for i småbåthavna. Vi synes vi har bedre utsikt og kommer nærmere inn på selve bebyggelsen der. Etter ankomst ble det sykkeltur, der vi fikk med oss de fleste veistubbene på øya.

Tenk de har egen kunstig anlagt badestrand. Denne dagen var det godvær og det var flere som badet, selv om det ikke framkommer på bildet. Jeg prøver å unngå å eksponere ukjente mennesker på nettet.
Lovund kirke er ikke stor, men så er nok sikkert ikke menigheten så stor heller, så de får nok plass i kriken
En tur innom båthavna innenfor moloen
Velstelt og vakkert mot vakker natur
Kaia der Amica II ligger har sol til langt utpå kvelden
Like før sola forsvinner
Ny dag og vi forlater Lovund. Det er fremdeles vindstill, men litt flere skyer
Egentlig trodde jeg Lovund lå for seg selv langt ute i havet, men fra Lovund og inn «Kjerkleia» til Sleneset i Lurøy er det bare et kort stykke i åpent hav
Vi nærmer oss Sleneset også på disse øyene er det masse bebyggelse. her er det i tillegg mange trange sund og masse små øyer.
Amica II på plass i gjestehavna på Sleneset, etter hvert kom også båtnabo fra hjemmehavna vår, Athene inn til Slenesest

Sammen med mannskapet på Atene begav vi oss ut på sightseeing på Sleneset

Denne dama møtte vi i ei vik like bortenfor gjestehavna
Gamle fyrlykter som kystverket har skiftet ut, blir fine kjennemerker rundt om i flere gjestehavner

Neste dag var været litt grått og fuktig. Dagen ble brukt til tur på butikken og litt rydding ombord. I kveldinga fikk vi beskjed fra Gunstig at de også var underveis med kurs for Sleneset. Kvelden ble avsluttet i lystig lag ombord i Gunstig.

Lørdag formiddag og vi forlater vi Sleneset uten helt å vite hvilken kurs vi skal ta. Det eneste som er bestemt, er at vi skal ha fiskesuppe til middag på kvelden
Gunstig med kurs mot Onøy
En liten prikk midt på bildet med kurs rett til havs er Athene. De valgte å prøve fiskelykken i ytre strøk

Amica II gikk også innover mot Onøy, og prøvde stadig fiskelykken men med dårlig resultat. En liten torsk var alt vi fikk, før vi fikk melding fra Gunstig om at de var på veg til Selsøyvik.

Passerer Polarsirkelen
Nærmer oss Selsøyvik med Rødøyløva i bakgrunnen
Så er vi fortøyd og middagssulten, men så var det denne fiskesuppa da – uten fisk 🙁

Til slutt ble det til at rederinnene tok ansvar og dro ut på fiskebankene dvs. tok jolla ut fra kai og et par hundre meter ut i sundet. Der kunne vi dra opp torsk, så mye vi orket. Det bet så fort vi slapp ut snøret. Til slutt måtte vi bare slutte å fiske, for å slippe å starte fiskesalg i Selsøyvik. Skal si de gutta som satt på kaia og sola seg fikk seg en god latter da vi kom tilbake med jolla full av fisk. Det var flere som absolutt kunne tenkt seg å kjøpe seg inn i fiskesuppeprosjektet, men i disse corona-tider fant vi det best å holde litt avstand til de vi ikke kjente.

Fisken sløyes og vaskes
Filetering på gang

Fisken ble filetert og saltet litt. På beina ble det kokt kraft. Etter hvert ble det to store gryter med fiskesuppe med masse deilig fisk i. Selvfølgelig klarte vi alle å spise litt for mye, men likevel ble det ganske mye suppe til overs. Den ble satt til avkjøling i sjøvann, mens vi begav oss ut på trimtur

To slike gryter ble det
Med kurs for Breiviktinden
Før vi nådde toppen, var regnet over oss og det ble dårlige forhold for fotografering, så selv om kamera var med på toppen, ble det ikke tatt noen bilder. En fin trimtur ble det likevel, selv om vi var våte til skinnet før vi var tilbake i båtene.