11.09-13.09 2020 Byhelg

Rederinnen hadde sin første seniorfridag på fredag og fikk en liten forsmak på pensjonisttilværelsen, selv om den er noen år unna enda. Med en ekstra fridag og elendige værmeldinger bestemte vi oss for byhelg i båten. Vi overnattet i båten i hjemmehavna natt til fredag og våknet til et bedre vær enn hva værmeldingene hadde truet med. Etter frokost kastet vi loss og begav oss innover i Namsenfjorden til Namsos.

Namsos by har dessverre dårlig med gjestehavner, men etter mange år i båtmiljøet begynner vi å bli ganske godt kjent. Vi fant oss derfor en ledig bås, fant ut at det var en kjenning som eide den. Vi ringte ham opp og fikk en avtale om at vi kunne ligge der over helga. Vi betaler selvfølgelig kaileie til båtforeningen selv om vi ligger på en privat plass.

Det ble noen turer på land med butikkrunder på fredagen. Blant annet er det nå en mulighet for at Amica II kan få nye gardiner i løpet av vinteren. Det var 50% rabatt på ferdigsydde gardiner på KID. Utvalget av gardiner som kunne passe i en båt var ikke så veldig stort, men det ble til at vi endte opp med ensfargede gardinlengder som må syes om for å passe til vinduene ombord.

På kvelden ble det middag på restaurant

Sesambakt kveite med smørsaus og tiramisu til dessert, smakte fortreffelig. En god hvitvin til og en cognac til kaffen var heller ikke å forakte.

Ettersom restaurantene i disse coronatider stenger salget kl. 21.00, ble det ikke noen senkveld på byen. Ved stengetid ruslet vi tilbake til Amica II, avsluttet kvelden med litt nettsurfing og lesing.

Lørdag morgen oppdaget vi at frokostrundstykkene våre ble stekt bare på undersiden, mens oversiden var like blek. Ved en liten test av den elektriske minikomfyren vår fant vi ut at overvarmen hadde sluttet å virke. Dermed ble det en runde på byen denne dagen også, for å lete etter ny komfyr. Vi fant imidlertid ingen vi var fornøyd med, så det er meget mulig vi må ty til netthandel. Vi har en del krav både til volum, Watt og ytre størrelse som må innfris.

Midt på dagen forlot vi Namsos, med kurs mot ytre strøk igjen.

Lørdagen ble også ganske fin til tross for varsel om regn og vind fra sørvest.

Vi bestemte oss for Nufsfjord som kveldshavn. Der er det ly for all slags vær og vind

Straks vi var fortøyd ved kaia i Nufsfjorden ble det en endring i været, noe som betydde innekveld ombord
Søndag formiddag og da fikk vi merke at varslet om nedbør og vind var forankret i virkeligheten. Heldigvis foregikk turen heim innaskjærs, der vinden ikke forårsaker noe særlig sjø.

Et skikkelig vindkast som la båten på tvers akkurat i det vi skulle gå inn i båsen var eneste problemet på turen. Med rederen som skipper og rederinnen som matros fikk vi imidlertid buksert båten inn i båsen uten at det oppsto noen skader og vi kunne avslutte båthelga med lunsj ombord før vi dro hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *