18. 06-04.07 2021 – Tidligferie på hjemmehavet del 1

I år ble vi nødt til å ta ut ferien vår i to etapper. Første etappe startet etter endt arbeidstid fredag 18. juni i regnbyger og vind fra sør-vest. Vi rullet oss de få milene hjemmefra til Salsnes, der 1. lettmatros skulle mønstre på. Vinden stilnet utover kvelden, men det fristet likevel ikke med en tur over Folda på kvelden. Vi ble derfor liggende i havna på Salsnes til lørdag morgen. Lettmatrosen mønstret på like etter frokost og da måtte vi selvfølgelig ta en selfie av mannskapet

Vi ankom Rørvik havn midt på dagen etter en rolig seilas over Folda. Dagen ble brukt til litt shopping på Rørvik. Vi sliter med å få tak i 2 kg’s gassflasker til kokeapparatet, men på Rørvik er det faktisk mulig å få fylt opp de flaskene vi har, så vi sikret oss gass til ferien. Ettersom det var lørdagskveld måtte det selvfølgelig både barne-TV og lørdagsgodt til, før vi kunne køye.

Fremkøya er opptatt med rot, så lettmatrosen måtte finne seg i å ligge i salongen nede. Det befinner seg faktisk en liten lettmatros under den krøllete dyna.

Søndag formiddag fortsatte vi til Engan, der vi dro på familiebesøk til rederinnens bror med familie. Sønnen i huset der er bare et år eldre enn 1. lettmatros, så de to guttene lekte seg det meste av dagen. Det var imidlertid meldt litt dårligere vær neste dag og vi bestemte oss derfor for å gå inn i Remmastraumen for å tilbringe et døgn der,

På tur inn i Remmastraumen
Mandag ble det tur langs kulturstien i Remmastraumen. Stien er merket med opplysninger om forekomster av dyr og planter som finnes i området. Dette var spennende for en liten gutt.
På utsikten ble det en liten rast og et eple på både store og små. Mora var imponert over at gutten hadde bytta ut tursjokoladen med et eple.
Litt jollekjøring ble det også, men det var litt vanskelig å beholde konsentrasjon på det som befant seg foran båten samtidig som en skulle konsentrere seg om å svinge på motoren, så bestefar måtte være ekstra utkik, så vi ikke havnet i berget.

Utpå ettermiddagen gikk turen tilbake til Rørvik. Rederne passet på å få seg en dusj etter trimturen, mens vi seg oss ut gjennom Sør-Salten mot Ottersøy. Lettmatrosen derimot var ikke særlig imponert over dusjforholdene om bord i Amica II og foretrakk å vente med dusjen til vi kom tilbake til Rørvik. Han uttalte at han håpet oldemor på Rørvik hadde litt finere dusj enn det vi hadde om bord. Han fant forholdene i Omkjøringsvegen akseptable og var godt fornøyd både med dusjforholdene og serveringen hos oldemor.

Tirsdag formiddag satte vi kursen over Folda og til Salsnes igjen, 3-4 dager om gangen får holde enda, det kan bli litt lange dager når været er litt grått.

Tilbake i havna på Salsnes ble det imidlertid fart på sakene. Vi kom på at vi kunne knyte et langt tau i jolla, så kunne han får prøve å ro ut alene.

Det tok ikke lang tid å knekke ro-koden og han kunne nok tenkt seg at tauet var litt lengre.

Han rodde til han fikk vannblemmer på tomlene. Etter å ha fått på plaster bars det ut på ny tur igjen. Dette var spennende. Utpå ettermiddagen kom foreldre og søsken for å hente ham, mens besteforeldrene fortsatte båtferien.