12.04-16.04 2023 – Vindfull ferie

Vi hadde en påske med strålende vårvær, men dessverre var rederen ute på Nornefeltet på jobb, så Amica ble liggende i båsen sin hele påsken. På grunn av dette hadde vi planlagt en ukes båtferie etter påske. Det strålende været fortsatte, men dessverre satte østavinden inn for fullt og da vil det som oftest vare noen dager her ute i munningen av Namsenfjorden. Det blåste kuling hver dag hele uka. Det blir ikke så mye bølger av det, men det gjør det vanskelig å komme ut og inn av havna. På onsdag kveld stilnet det litt, slik at vi tok sjansen på å løsne fortøyningene og begi oss over Folla med kurs for Rørvik. Vi var skikkelig heldige med tidspunktet for turen, for like etter at vi var fortøyd i den nye båsen vår i småbåthavna på Rørvik, begynte det å blåse igjen.


Sol og vakkert vårvær, hadde bare ikke vært for vinden
Ved ankomst Rørvik lå det rekebåt ved kaia og da var kveldens middag sikret.

Småbåthavna i Rørvik er heldigvis ganske godt skjermet mott all slags vind og på torsdag formiddag gikk vi i gang med å tilpasse fortøyninger til Amica. Vi blir ikke liggende fast her enda på en stund, men det er greit å ha tilpassede fortøyninger. Vi hadde det meste av tau og strekkavlastere fra før, men måtte gå til innkjøp av et par nye tamper.

Litt spleising må til
Jolla må også tas i bruk

Resten av dagene ble brukt til litt familiebesøk og litt shopping, men for det meste oppholdt vi oss om bord mens vi lyttet til vinden som ulte og rusket i båten. Lørdagen kom med litt mindre vind og noen regnbyger. Lørdag kveld bevilget vi oss en bedre middag på 64 gr. Nord sammen med gode venner på Rørvik.

Søndagen var siste feriedagen vår og endelig var vinden fra øst stilnet helt. Vi forlot Rørvik og tok turen over Folla sa sakte som mulig for å nyte turen

Skipperen koser seg i sakte fart over Folla

Ferieuka vår ble ikke helt som planlagt, men vi er vant til at været ikke alltid stiller på lag med oss her på Namdalskysten. En må bare gjøre det beste ut av det og håpe på bedre vær på neste tur. Vi er i alle fall fornøyde med at vi har fått orden på båtplass på Rørvik. Vi har stått på venteliste der i mange år.

Neste helg blir det ny langhelg i båten for oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *