Flott båthelg

fredag 22.06.07
Fredag etter jobb flytta vi med oss alt rotet vårt ombord i Amica igjen. Været var helt fortreffelig, varmt og godt. Det viste seg at havnesjefen hadde bursdag på fredag, så feiringa startet tidlig på ettermiddagen med grilling på kaia. I lystig lag går klokka fort, og snart var det for sent å legge ut på tur denne natta, så det ble til at vi krøp ned i båten for å få oss en liten lur utpå morgenkvisten.

lørdag 23.06.06
11.00 Holvika – Namsos
17.00 Namsos – Holvika
Vi våknet til varmt og litt fuktig vær med ganske mye vind fra sør. Det ble derfor til at vi la turen innover i fjorden og tok en liten handletur til Namsos. Utover dagen ble været bare bedre og bedre, så da vi kom tilbake til hjemmehavna i kveldinga var det perfekte forhold for å starte feiringa av St. Hansaften. Bålet var egentlig ikke så mye å skryte av, men vi hadde både grill og kaffebål, så det ble godt med både mat og drikke. Etterhvert kom det flere gjestebåter innom, så det ble ganske trangt om plassen på kaia etterhvert. Feiringa pågikk til den lyse morgen.

søndag 24.06.07
13.00 Holvika – Utvorda
Søndagen kom med varmt og stille vær med et lett slør av skyer. Vi tok turen over Folla til Utvorda sammen med mannskapet på Jupiter.

På tur inn til Utvorda fra nord.

Sjøbua spiseri kan varte opp med bufét av de mest fritstende retter av sjømat. MMMMMM!! deilig.

17.00 Utvorda – Brakstad
Etter middagen skilte vi lag med Jupiter og satte kursen for Pøbben på Brakstad. Her var mannskapet på Siglurd i full gang med å klargjøre båten etter at den har har vært på slipp for reparasjon av skader fra forrige sesong. Den har dessuten fått ny innenbords motor og seildrev.

Her reises masta, ikke noe problem når mannskapet er så sterke som her.

Mens vi var på Brakstad ble pøbbverten (Som er mekaniker) oppringt av en båt som lå og drev ute på Folla. Ettersom Amica lå klar ved kaia, ble det til at vi tok bergingsoppdraget. En Saga 25 lå med vann i motorrommet utenfor innseglinga til Abelvær. Alt var vel med mannskapet og båten også, viste det seg når de hadde fått lensa ut vannet som var kommet inn. VHF’en derimot var de ikke helt fornøyd med, den hadde sviktet da de trengte den som mest, så det blir nok ny VHF i den båten. Vi tok båten på slep inn til Brakstad, der det viste seg å være et rør på sjøvassintaket på kjølinga som hadde røket.

Når en først skal få motorstopp er det greit å velge en dag med vindstille og rolig sjø.

Det merkelige i hele situasjonene er at dette var det samme som skjedde med oss for ganske nøyaktig ett år siden på nøyaktig samme sted. Vi ble reddet av redningsskøyta. se her

22.00 Braksta – Kroknesset
Krognesset – Holvika
Etter at vi var ferdig med redningen, dro vi innom noen bekjente som nettopp hadde fått ny båt for å sikle litt på båten deres. Der ble det servering før vi dro hjem til Holvika, trette og slitne etter ei kjempeflott båthelg.
TT3868
Ella og Geir