30. mai – 1 juni 2008 Endelig på sjøen

30.06.08
Amica ble sjøsatt fra Faksdal fredag 30. mai ca. kl 21.00. Ettersom rederinnen var opptatt på annet hold og rederen og 1. matrosen var opptatt med båten, ble det ingen bilder av sjøsettingen. Ettersom Amica har fått ”ny” motor denne våren, var det mange spenningsmomenter, men etter en liten prøverunde kunne de konstantere at det meste virket som det skulle. Rederen la derfor kursen mot Brakstad, mens 1. matrosen måtte prioritere musikkøvelse framfor sjølivet.

Rederinnen var også på tur til Brakstad etter en flott båttur til Utvorda, for omvisning på kystfortet og en bedre middag på Sjøbua spiseri.

Det var virkelig flott å se Amica ligge ved kai da vi ankom Brakstad med kutteren Straumingen. Kaia på Brakstad er også ny for anledningen.

Det ble en liten tur innom Pøbben før vi trakk oss tilbake for å nyte den første kvelden om bord i Amica.

Flott sommervær og helt vindstille.

31.05.08
Etter ei rolig natt ved nykaia, tok rederinnen årets første bad. Det var overlevingsdraktene om bord på Straumingen som ble testet.

Da er drakten på plass og det er bare å jumpe uti.

Moro å bade uten å komme i kontakt med det kalde vannet.

Det er ikke enkelt å komme seg opp på kaia igjen, selv om drakten har mye oppdrift.

Fingrene er godt innpakket og ikke særlig samarbeidsvillig.

Vel utført øvelse og rederinnen er fremdeles like tørr.

Etter øvelsen ble det fisketur på Follagrunnen i godværet. Det nappet, men det ble det dessverre ingen middag av. Ingen blir mett av nappsuppe. Etterhvert så vi at det hadde minket en del på dieseltanken og vi ble enige om at det beste var å prøve å få fyllt opp slik at vi ikke ble dieseltørr i løpet av helga. Vi fikk bruk for de nye hestekreftene for å nå butikken før stengetid. Godt at toppfarten har økt med ca. 3 knoph. Vi klarte det Etter dieselfyllingen gikk turen ut på Østgrunnen for å gjøre et nytt forsøk på å skaffe middag. Med vår store fiskelykke, ble det ikke napp i det hele tatt. På Biskoptaren derimot ble det et par torsker og en sei, som ble tilberedt etter beste evne ved kaia på Faksdal.

Etter middag gikk turen via Finnanger, til Utvorda etter anbefaling fra skipperen på Jupiter. Da vi ankom, sto han på kaia klar til å ta i mot tampene og det var ikke nei i hans munn da det ble snakk om fortøyningsdram.

Ved kaia lå også Aurora, så da var alle tre båtene fra Naustviken samlet igjen. Det ble en trivelig kveld først på kaia og senere ombord i Amica. Det ble etterhvert besluttet at Amica skal tilbake til Nausvika i Holvika, som gjestebåt fram til den nye båsen vår på Seierstad står ferdig.

01.06.08

Frokost ombord i Amica

Sofie og Mone fisker krabber.

Etter en grå og våt start på søndagen klarnet det opp og sola tittet fram innimellom skyene. Etter frokost og preken 😉 Kastet vi tampen med kurs for Brakstad. Der var det imidlertid stille, så vi dro videre gjennom Brakstadsundet og rundt til Dalavika der det ble en liten :sleep: Da sulten begynte å gnage, ble vi enige om å tilberede middagen ved kaia i Holvika. Rederinnen ble satt i land på Seierstad for å dra hjemmom og hente fortøyningstamper for å benytte i båsen i Naustvika, mens rederen tok båten dit. Middagen ble tilberededt på grillen ved Naustvika småbåthavn i Holvika, før vi klargjorde båsen med førtøyninger.

Her er Amica tilbake i samme havn som forrige sesong

Årets første båthelg ble en flott opplevelse og vi kommer nok til å dra ut med båten hver ettermiddag denne uka, før redern må dra på jobb igjen.

Ella og Geir