2. – 4. juni 2008 Velfortjent fridag

02.06.08

Mandag etter at rederinnen var ferdig på jobb, dro vi til båthavna og tilberedte middagen om bord. På menyen sto grillet laks med tilbehør. Etter middagen kastet vi loss og tok noen svippturer rundt Jøa frem og tilbake for å sjekke at alt fungerer etter motorskiftet, og hittil har vi ikke avdekket noen feil. Vår nye marsjfart ser ut til å være ca. 10 knop.

I Håkilan, eller Storkilen som det står på kartet, ble det ankerdram :drink: nattakos 😉 og bysselalle :sleep: . Ettersom flexitidslista mi viser alt for mange plusstimer, bevilget jeg meg en fridag på tirsdag, nøye planlagt etter værmeldinga.

Slik kan sommernettene i Namdalen være, nesten like lyst som på dagtid. Ennå blir blir det lysere de neste 17 dagene, før sola snur igjen.

03.06.08

Vi våknet til en strålende morgen med sol fra skyfri himmel og 25°C.

Etter frokost ble det latmannsliv i båten, og en liten rotur i jolla for å se seg om inne i den smale fjordarmen.

Her ser det ut til å være ganske trekkfullt å bo.

Dette må vel nærmest være «hytte på sjøen»

Man trenger vel ikke flybridge når man kan sitte på taket.

Etter en snartur heimom på ettermiddagen dro vi til Namsos for å hente 2. matrosen, som kom med buss fra Trondheim. Da hun entret skuta, var biffen akkurat ferdig til å fortæres. Etter middag gikk kursen heimover til båthavna for å sove der.

04.06.08

Dette er hva vi våknet til i dag tidlig. Jammen kan det være vakkert i hjemmehavna også.

Etter frokost var det bare å stille på jobb igjen, selv om kroppen var lettere kokt etter en dag med alt for mye sol og for lite solkrem eller klær.

Ella og Geir