28.02.09 Heimturen

Så var det på tide å kaste loss. På tur ut av havna hang rederinne ut gjennom glidelåsene i kalesjen med kamera.

Det som jeg i mørket i går kveld trodde var Harald V viste seg å være Askerbæringen, som akkurat nå vikarierer for Harald V. Den hadde visstnok hatt landkjenning på Træna og ble tvunget til et lite opphold i Sandnessjøen på slip.

Rørvik Rorbuer. Et trivelig etablissement med maritimt miljø, der en kan leie seg inn dersom en ønsker å oppleve kystbyen Rørvik.

Litt åndelig føde er det også mulig å få, men vi fant det best å forlate havna uten noe besøk om bord.

Dersom det blir noe igjen av lottogevinsten når jeg har kjøpt ny båt, skal jeg investere i en leilighet her. Fantastisk beliggenhet, med utsikt mot Nærøysundet, som er en av Norges mest trafikkerte sund.

Innseilinga til havna i Rørvik

Norveg setter utvilsomt sitt preg på Rørvik

Søsterskipet ligger like ved. Dette bildet er tatt fra landsida.

Det er utrolig at det kan se slik ut, når en tenker på hvordan det var i går da vi seilte inn i Marøysundet. Litt østlig vind i dag, så vi valgte å gå med Perkinsfart (7 Knoph) for å unngå sjøskvett. Med kuldegrader, sol og vind har det lett for å bli litt dårlig sikt når sjøen spruter på rutene.

Her har vi passert gjennom Abelvær og er på tur ut på Folla igjen.

På denne siden var det ikke mulig å unngå sjøsprøyten, men det er bedre nå det spruter såpass mye at det vasker skikkelig over rutene, da vinner det ikke å tørke før vindusviskerne får tak i det.

Vel hjemme i havna på Seierstad var det bare for rederen å kople seg på strømmen igjen.

Mens rederinnen koster seg på gjestekøya med litt smussliteratur. Etter hvert ble det pizza til middag. I dag var rederen kokk dvs. det var rederen som vred om bryteren på steikeovnen, resten tok Findus seg av

Selv om været var litt vekslende har vi hatt ei trivelig helg på sjøen, og jeg vil tro at vi kommer til å tilbringe det neste døgnet om bord også, selv om vi ganske sikkert blir liggende i havna. Værmeldingen sier sørøst kuling og snø hele dagen i morgen, så det frister ikke med en tur utpå.

Ella og Geir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *