03.07.09 Endelig båtliv igjen

Rederinnen startet klargjøring av båten straks arbeidsdagen var over. Det var litt vind fra nord, men ellers flott sommervær. Rederen var ventet hjem ved 19 tiden, men han lot desverre vente på seg. Når en er avhengig av helikopter og tre ferjer for å komme seg hjem fra jobb, er det mye som skal klaffe. Nå i sommersessongen er det mye trafikk og det er ikke alltid ferjene er i rute :headbang: Rederinnen ble mer og mer frustrert etter som tida gikk.

I nabobåten var også forberedelsene til båthelg i gang, skikkelig proviant må en ha.

Om sider kom også rederen tiltende med toalettmappa i hånda, resten av skipssekken var ferdig pakket da han ankom, slik at han kunne entre skuta direkte, uten å ta turen hjemom. Jammen greit å være reder du, eller kanskje stakkars mann, som ikke får slappe av etter endt arbeidsøkt, men blir slept med på tur, så fort han nærmer seg hjemlige trakter

Vi satte kursen mot Skogøya i Brakstadsundet, der Jupiter allerede hang i bøya. Under bøya ligger et kjempesvært betonglodd, så her er det bare å henge seg på etterhvert som en ankommer. På yttersida av Brakstadøyene var det ganske vindfullt og urolig, men inne i sundet lå vi godt. Etterhvert kom også Aurora og senere Success å hengte seg på. Først ble det ankerdram ombord i Jupiter før vi inntok kveldsmaten i egen skute. Etterpå var det samling ombord i Amica II. Da klokka hadde passert midnatt begynte folket etterhvert å trekke seg tilbake for å køye. Klokka var vel ca 02.00 da lysene ble slukket i Amica II.

Ella og Geir