16.07.09 Landsstevne 2009 på Vega

Vi startet fra Engan ved middagstider i går og tok først en liten omveg sørover til Rørvik for å toppe dieseltankene. Etterpå la vi i veg nordover i et aldeles strålende sommervær. Det var masse fritidsbåttrafikk i leia på turen nordover. Vi hadde egentlig tenkt å gå til Brønnøysund i går kveld, men da vi kom dit var havna stappfull og vi valgte derfor å gå helt til vega.

1. matrosen fører oss nordover, mens passasjeren vår fungerer som kartleser.

Nydelig vær, i horisonten skimter vi Leka og en gammel seilbåt som også har kurs for Vega,

I Brønnøysund traff vi på en gammel kjenning. Straumingen var også på tur til Landsstevnet 2009, den forlot Jøa på søndag ettermiddag og hadde vært innom en rekke steder på turen nordover. Passasjeren vår mønstret på Straumingen i Brønnøysund.

Vi slo følge med Straumingen fra Brønnøysund og første stopp var Ylvingen, der vi måtte vente til jekta Pauline hadde gått fra kai før Straumingen med oss utenpå kunne få plass.

Vi tok en liten runde på land for å se oss om. Ingen tvil om hvor vi var kommet. Det ble bare en kort vissit før vi fortsatte mot Vega.

Mange flotte båter å se på Vega. Her er det seilskuta Anna Rogde som ankommer. Det er omtrent halvt om halvt med plastbåter og tradisjonsbåter som deltar på stevnet.

Her fra brygga med gamle seilbåter. Her dufter det herlig av tjære.

Her kommer skoleskipet Sjøkurs, som en gang i ikke alt for fjern fortid var hurtigruta Ragnvald Jarl.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *