27.07.09 Eidshaug

Amica II i Brønnøysund gjestehavn

Etter frokost med nystekte rundstykker om bord, ble det en liten tur på byen. Noe som resulterte i nummer 4 av ”Den norske los” og selvfølgelig måtte vi innom ”Sekstanten” en tur.

Der fant vi noen småting denne gangen også, bl.a. et ekstra feste til flaggstanga, slik at vi kan flytte flagget over til styrbord side når vi ligger i havn. Vi legger som oftest til med babord side og da blir flagget i veien når vi skal stige i land. Vi kjøpte også strekkavlastere til de tauene vi bruker til brest når vi ligger i gjestehavner.

Til lunch ble det kongekrabbe m/tilbehør.

Det var helt vindstille i dag, så vi bestemte oss for å ta nok en etappe sørover. Her tar vi farvel med våre baatplassenvenner Brigg og Briggfruen, som skal tilbringe ennå ei natt i Brønnøysund.

Speilblank sjø med Torghatten i bakgrunnen.

Vi valgte å gå mellom Leka og Madsøya, på Lekasiden passerte vi dette originale bygget, det var vel egentlig tenkt som spise- og overnattingssted, men som så ofte i utkantene, ble det nedlagt pga. dårlig økonomi.

Var litt spennende å se om vi kom under brua over til Madsøya, men det klarte seg med ca. 1 m.

Etter litt eder og galle over den elendige septikkpumpa vår ankom vi småbåthavna på Eidshaug. De har to gjesteplasser og begge var ledige.

Her er kokken i aksjon ved grillen.

Amica II er eneste gjestebåt, noe som er litt uvant for oss etter 14 dager på Helgelandskysten. Det er tydelig at kysten av Helgeland er blitt et populært feriemål for båtfolket.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *