29.07.09 Heimom en tur

Etter frokost i Røvik la vi i veg heimover i godt sommervær med en liten bris fra nordøst.

Først måtte vi innom på Engan for å hente verktøy og arbeidsklær fra dugnadsarbeidet med kaia, i starten på ferien.

Det meste av dagen gikk med til sysler i hjemmehavna på Seierstad. Rederen fikk montert den nye septikkpumpa, så nå er vi spendte på neste tømming. Rederinnen var heimom en liten tur og vannet blomster og hentet de nye syklene. Får se om det blir en liten prøvetur i morgen. Mens vi lå ved kaia hjemme fikk vi jammen besøk av en slekting som vi ikke har truffet på lenge. Han var tilfeldigvis innom med båt på tur fra Linesøya til Ytre Vikna. Han måtte innom for å bunkre diesel og akkurat da var jeg på tur over kaia, så det ble et lite kaffebesøk om bord i Amica II. Utpå ettermiddagen kastet vi loss igjen med kurs for Brakstad hamn. Godt å være på hjemlige trakter.

Siglurd og Gurianna legger ut på onsdagssegling. Dessverre ble det dårlig med seggelvinden. Det er gratis segling for den som har lyst til å være med hver onsdag kveld.

Vi har besøkt mange flotte steder de siste to ukene, men vi synes likevel Brakstad kan måle seg med alt det vi har sett. Det ble grillet svinefilèt med fløtegratinerte poteter, før vi entret Pøbben. Ganske mange båter i havna i kveld og mange tørste gjester på Pøbben.

Ella