21.08.09 – 23.08.09 Flatanger

Så ble det Flatanger på oss denne helga. Da rederen kom heim fra jobb med ferja kl. 20.00 var Amica II sjøklar og det var bare å mønstre på.

I blikkstille vær la vi kursen ut Raudsundet og på utsida av Otterøya mot Utvorda.

Det var litt tungsjø ute på Folla, men ikke mer enn at rederinnen klarte å beholde roen. Da vi ankom Utvorda lå det allerede to båter ved kaia i Hamnvika, så vi fikk hjelp til å «ta tampen». Etter litt hyggelig båtprat på kaia, ble det en rolig kveld på akterdekket i egen båt, før vi fant køya like før midnatt.

Som vi ser er det plass for flere båter på Utvorda.

Søndag morgen våknet vi til skyet og litt vindfullt vær, det kom noen byger etterhvert også. Vi forlot Utvoda etter frokost og begav oss mot Lauvsnes for å bunkre diesel. Akkurat da vi ankom kaia, kom det en byge, så vi klarte å bli våte før vi fikk gjort oss ferdig med bunkringa og fant oss en plass ved kaia. Ingen problemer med klestørken når en starter opp Mikunyen en stund. Etter en liten stund lyste det opp, og vinden løyet igjen, i det minste foreløpig, så får vi se hva resten av dagen bringer.

Så er vi ankommet Lauvsnes. Her er restauranten Zansibar Inn med småbåt-/gjestekai foran.

Også her er det god plass ved gjestekaia. Kun en vakker skøyte hadde funnet veien hit i tillegg til Amica II. Det var riktignok noen båter innom for å bunkre diesel, så det er ikke helt dødt på sjøen ennå.

Det var på tide med en liten trimtur. Her forlater vi «byen» og begir oss ut på landet.

Stamnesbrua

Stamnes

Etter trimturen ble det middag ombord. Denne dagen stod det blomkålsuppe, med kjøttboller i og godt brød og vin til, på menyen. Etter oppvasken ble det tid foran titteskapet i kjelleren. Det første som stod på programmet var en film om livet i Sør-Gjæslingan på 50 og 60-tallet. Vi kjøpte filmen i Sør-Gjæslingan for et par uker siden, men hadde ikke tatt oss tid til å se den tidligere. Siden ble det lørdagskveld på NRK.

Solnedgangen er vakker på Lauvsnes også.

God natt :sleep:

Søndag var det meldt litt vind fra vest midt på dagen, så vi besluttet å sette kursen hjemover etter frokost. Vi la til ved kaia i Holvika, der vi klargjorde krabbeteinene våre før vi dro ut med jolla for å finne en egnet plass for bruket. Godt vi har bare to teiner, for ellers hadde vi ikke fått plass i jolla.

Det var helt blikkstille sjø og rederinnen dro ut med jolla og fiskestanga, mens rederen slappet av ved det flotte anlegget i Naustviken. Det ble som vanlig dårlig med fangst, nærmest catch and release. 3-4 småfisker som ble satt ut igjen for å gjøre seg fete.

Etter fisketuren smakte det godt med litt mat.

I stedet for fisk, ble det elgkjøtt til middag, slett ingen dårlig erstatning.

Etter middag satte vi kursen for Brakstad, for å nyte en utepils, men det viste seg at Pøbben var stengt, så vi ble nødt til å nyte medbrakt. Ikke like godt som Pøbbens fatøl, men det får vi ta igjen ved en senere anledning. På hjemturen prøvde vi fiskelykken på nordsiden av Fosnesodden. Resultatet her ble en 15cm lang uer, så vi er fremdeles like fiskehungrige. Da vi fant båsen vår i havna på Seierstad, var det allerede begynt å mørkne.

Ella og Geir