14.10.09 Første vinterdag

Fra gammelt av heter det at 14. oktober er første vinterdag, så hva er vel mer naturlig enn å starte vinterklagjøringen av skuta i dag. Sist vi var ute på tur, fikk vi litt problemer med Yalmar på hjemturen. Han mistet plutselig turtall, for så å ta seg opp igjen, flere ganger. Alt tydet på problemer med dieseltilførselen, så i dag har rederen tilbragt formiddagen liggende nede i motorrommet. Det viste seg at vannutskilleren var full av dritt. Den ble rensket og rengjort, så får vi se ved neste korsvei om det var alt som skulle til.

Etter at jeg kom hjem fra jobb dro vi ombord igjen. Det var på tide å dra hjem utstyr som vi ikke har bruk for i vintersesongen. Syklene våre, bord, soler og matter fra akterdekket ble stuvet inn i bagasjerommet på Forden og bragt hjem. Motoren til jolla ble også tatt hjem og kjørt i ferskvann. Nå henger den fint på stativet sitt høyt oppe på veggen i båtbua. Kjekt med et eget lite hus der vi lagrer båtutstyr, bare så sørgelig at vi roter slik at mye av plassen ikke blir utnyttet.

I kveld har jeg sittet ved symaskina og lappet vinterkallesjen, så nå gjenstår bare impregnering av den, før vi kan skifte kalesje. Den nye kalesjen skal vaskes og brettes fint sammen, slik at den er klar til neste sommersesong.

Får bare håpe vi får noen fine dager utover vinteren, slik at vi kan komme oss litt ut på sjøen.

Ella og Geir.