23.05-24.05.2010 Pinsetur til Botnan

Søndag morgen våknet vi seint etter 50-årskalaset kvelden før.

På kaia hadde en del av våre nye landsmen samlet seg med fiskestenger og fremførte elleville danser i ekstase over den fine fangsten

Jupiter lå også ved kai i hjemmehavna vår på Seierstad. Etter frokost med nystekte rundstykker og en rask trimtur, hadde vi formiddagskaffe og rådslagningsmøte ombord i Amica II. Vi ble enige om at Røyklibotnet var stedet for å feire pinse.

Vi la i veg tett fulgt av Jupiter.

Inne i Botnan var det som vanlig vindstille og fine forhold. Første post på programmet var Yatsy og rederinnen ble selvfølgelig taperen som vanlig, mens rederen til Jupiter gikk av med seieren.

3. matros på Jupiter underholder oss med å skjære grimaser 😆

mens rederen tester den nye copilotstolen ombord i Jupiter.

I kveldinga måtte Jupiter dra for å hente sin 2. matros, mens rederne til Amica II dro ut med jolla for å prøve fiskelykken.

Jollemotoren var blitt igjen hjemme så rederen måtte være reservemotor mens rederinnen satt i bakskottet med fiskestanga. Det ble desverre dårlig med napp.

Etterhvert gikk vi oss på at det var flere som var ute for å prøve fiskelykken. Det dukke stadig opp hoder rundt båten. Det viste seg at fjorden var full av sel, ikke rart at det ble dårlig med fangst på oss. De var ganske nysjerrige og fulgte etter oss. Vi var bare redd for at de skulle finne på å bite på kroken.

Etterhvert kom Jupiter tilbake og rederinnen der hadde kokt fiskesuppe på turen, så det ble felles middag ombord hos dem. Jeg glemte selvfølgelig å ta med kamera, så det ble ingen bilder av den begivenheten.

Etter middagen og oppvasken var matrosene trette og ville innta køya, så vi fossilene forlyttet oss over i Amica II for en drink.

Rederparet til Jupiter :cheers_wine:

Mens månen speilet seg i stille sjø.

Ved to-tiden var dagen over og vi inntok køyene i våre respektive båter. 2. pinsedag morgen var det felles frokost ombord i Amica II.

Så var det tid for oppbrudd og rederen til Jupiter gjør sjøklart.

Vi sier farvel til våre venner og begge båtene setter kursen heimover. Vi i rederiet Amica inntok middagen bestående av grillede koteletter med tilbehør, ved det fine kaianlegget i Naustviken, mens Jupitergjengen dro heim for å spise.

På tur heim måtte vi inspisere dennye leietakeren i bøya vår. Godt den kommer til nytte, vi har gitt opp bøyetilværelsen pga. måkeplagen. Håper det går bedre med dem som ligger der nå

Ella og Geir