27.05.2010 Amica II går på land

Selv om baatplassen akkurat nå har noen serverproblemer som gjør opplasting av bilder i vanlig størrelse umulig, må jo årets båtpuss dokumenteres :yesnod:

Rederen har helt siden vi kjøpte Amica II gått med planer om å gjøre noen endringer på den gamle båthengeren vår, slik at det ble mulig å benytte den til rederiets nåværende skip. Rederinnen har som vanlig hatt liten tro på prosjektet hans :discuss: den er alt for liten og spinkel osv. Men han tar ikke så mye notis av slike negative utsagn og jobber trøstig videre med prosjektet.

Endelig var hengeren ferdig og ble kjørt ut på den nye båtrampa på Seierstad på fjære sjø.

Mens vi venter på at sjøen flør, er det mange småting som på gjøres, bl. a. ble alle antenner og utstyr på taket lagt ned, slik at rederinnen slipper å pådra seg hjerteinnfarkt hver gang båten skal under strømførende ledninger på turen hjem. Sist vår var alle antenner revet ned etter berøring med strømkabler da vi fikk båten hjem.

Sjøen stiger og snart er hengeren under vann. Et par tilskuere er også kommet for å se til at alt går riktig for seg. Rederen til Success var også i havna og jobbet litt på båten, så han ble bedt ombord på ventekaffe.

Da det begynte å nærme seg midnatt var det på tide å prøve å få båten på plass på hengeren og det gikk utrolig bra. Hngeren så ut til å passe fint – selvfølgelig

Så var det å vente igjen – denne gangen på fjære sjø.

Det ble etterhvert ganske mørkt og det var forlengst blitt mørkt i vinduene i husene ved havna, vanlige folk lå nok under dyna for lengst.

Etterhvert begynte bauen å stige opp av vannet.

Mens akterenden forsvant under vann.

Ca. kl. 03.00 hadde Amica II fast grunn under kjølen.

Da tar vi sjansen på å spenne for Zetoren igjen og opp stiger det stolte skip. Amica II er aldri så stor som akkurat i det hun stiger opp av vannet.

Så er hun kommet helt opp og det blir en liten stopp, slik at vi får justert støttene og stroppet skuta fast til hengeren.

Litt grønnsaker under eksosslangen, ellers var det utrolig rent under, bare litt grov rur som kunne spyles vekk.

Så kunne heimturen starte.

God klaring under strømlinjene denne gangen, og heldigvis ingen trafikk etter vegen de 1,5 kilometerene hjem.

Litt trangt mellom bjørkene hjemme på gårdsveien, men ingenting som tar skade :sweat:

Så er Amica II på plass hjemme på gårdsplassen kl. 04.00 og rederne kan ta seg en velfortjent ankerdram :drink: før de inntar køya for å på seg en liten blund før de går i gang med vask og puss. Jamme er det slitsomt å ha ferie :sweat:

Ella