20.04.2011 Pøbbåpning

Onsdag før skjærtorsdag er tradisjonelt årets første pøbbkveld, så også i år. Dugnaden for å klargjøre området og lokalene startet tidlig på dagen. Rederinnen tok seg dit landveien så snart arbeidsdagen var over, mens Amica II ble overlatt i 1. matrosens varetekt.

Vi jobbet ivrig med å få tømt pøbbrygga for utstyr og rengjøring av både pøbblokalene og sanitæranlegget. Bord/benker, båter alt annet utstyr lagres i pøbbrygga om vinteren. De barske værforholdene med storhavet Folla som nærmeste nabo, tillater ikke at noe lagres ute over vinteren. Vi klarte å få området ferdig i god tid før åpningen og kunne slappe av om ettermiddagen og kvelden.

Været var helt fortreffelig og etterhvert begynte også båtene å ankomme. Ved pøbbåpninga i 2010 var Amica II eneste båt ved kaia, men i år var faktisk kaia nesten oppfyllt før Pøbben åpnet dørene for årets første gjester.

Her ankommer Amica II årets pøbbåpning.

Tryggt fortøyd i Brakstad gjestehavn.

Like før skiltet med åpen pøbb kommer opp.

Det ble en pangstart på årets pøbbsesong, det tok ikke lenge før hele området var fyllt med gjester, deriblant faktisk flere baatplassenmedlemmer. Til slutt var det bare ståplasser igjen både ute og inne. Pøbbvertene fikk virkelig kjørt seg denne kvelden og rederinnen sitter igjen med litt dårlig samvittighet fordi hun valgte å gå av vakt før dørene ble åpnet. Rederinnen forlot stedet like før midnatt og da var det en utrolig stemning og ølkrana gikk nesten varm. :cheers: Årets pøbbåpning kan vel egentlig beskrives som en gedigen suksess.

Ella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *