29.04-02.05.2011 Båttur i flott vårvær.

Etter ei hektisk uke ble det endelig fredag og rederen var på tur hjem fra Norne. Rederinnen rakk akkurat å få pakket og klargjort skipet, så da rederen ankom kunne han bare mønstre på. Første etappe ble ikke lang, men det var likevel utrolig godt å kjenne at vi var på gyngende grunn igjen.

Turen starter i lav kveldsol.

Som vanlig var Brakstad første stopp, der ble det ankerdram og kveldsmat, før vi tok turen opp på Pøbben. Egentlig er ikke Pøbben åpen annet enn på bestilling så tidlig i sesongen, men med godvær og mange båter ved kaia er det alltids noen som bestiller :cheers:

Solnedgangen på Brakstad er like vakker i år også.

Det ble til at vi fant køya like før midnatt. Vi var begge slitne etter arbeidsuka og det var godt å sovne til klukkingen. (Nå skal det jo sies at rederinnen sover med «sov i ro» for å dempe «motorduren», ikke fra båten, men fra rederen) :sleep:

Lørdagen kom med sol og ganske mye vind fra nordvest. Det ble til at vi tok livet med ro og koste oss i sola på bakdekket. På ettermiddagen var det årsmøte i Båtlaget Siglurð. Rederinnen stilte på møte, mens rederen fikk besøk av Jupiter.

Etter møtet forlot vi Brakstad,

og hang oss på Jupiter med kurs for Rørvik og kystbymessa.

Vel framme på Rørvik ble det ankers i aktercabinen på Jupiter. Vi hadde en hyggelig kveld med masse båtprat og godt i glasset.

Søndagen kom med strålende vær og etter frokost var vi klare til å entre messeområdet.

Selv om det er 1 år siden forrige båtpuss er dette heldigvis ikke Amica II. Her gror det jammen godt

Hovedmålet vårt var Kystby-cupen, der matrosen til Jupiter var deltaker. Miniene fra Jøa gjorde jobben sin godt de, og var gode representanter for «Lande i eventyre».

Da kampene var unnagjort og middagen var inntatt var det tid for å sette kursen hjemover igjen, her på tur ut Nærøysundet mot Folla. På tur utover ble vi oppropt på VHF’en av et annet baatplassenmedlem fra området, Orion-Rørvik. De var på tur i motsatt retning. Det ble en hyggelig prat og vi ble enige om at en gang må det vel passe sånn at vi treffes og får hilse på hverandre, vi er jo nesten naboer og ferdes mye på sjøen i de samme områdene.

Jupiter gikk direkte til hjemmehavna, men vi ikke var ferdig til å avslutt båthelga ennå. Vi la til kai i Kjelbotnet. En stille og rolig uthavn, der det er fint å legge til for en skipper som ikke har all verden med erfaring og trenger øvelse i kunsten å legge til kai. En gang mestrer jeg kanskje kunsten å legge til uten å skjelve i knærne jeg også. Rederen han trener selvfølgelig på å være «hoppkjærring».

For oss som bare har elektrisk stekeovn, var det bare å finne fram Omnia-ovnen når kveldsmaten skulle tilberedes.

Her serveres det middagrester, bestående av sommerkoteletter, poteter, maisstuing og salat. Nam-nam!

Også mandagsmorgenen var flott, her med utsikt fra Kjelbotnet mot Jøa.

Til frokost ble det nystekte rundstykker fra Omnia-ovnen. Blir egentlig mer og mer imponert over den. Det gjelder bare å finne et bluss som ikke er for stort og ha passe med varme.

Etter frokost var det på tide å avslutte helga. Rederinnen må stille på jobb, om enn noe sent, mens rederen har en kaputt varmtvannsbereder i heimen, som venter på å bli skiftet ut. :smash:

Det er temmelig rotet i hjemmehavna for tiden, her bygges det ny hurtigbåtkai og ny ferjekai.

I løpet av et par dager skal Amica II på land for å få vårpussen, så det blir nok ingen båttur på oss førstkommende helg. Vi får vel heller ta ei økt med vaskefilla og poleringsmaskina.

Ella og Geir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *