19.08-21.08.11 Stadig problemer med ferkvannsopplegget.

Helga nærmer seg og midt på fredagen ringer rederen og forteller at helikopterflighten fra Nornefelet er utsatt og han vil komme hjem sent på fredagskvelden :headbang: Vi har planlagt å kaste loss straks han kommer hjem, men sånn er det å jobbe offshore. Selv om de lange friperiodene er et pluss, er usikkerheten rundt hjem/utreise noe en må regne med.

Rederinnen er tidlig ferdig på jobb på fredagene, så da er det bare å gå i gang å gjøre alt klart ombord i Amica II.

Vi har bevilget oss nye håndklær med monogram. Takk for tipset Briggfruen

Utpå kvelden får vi en ny nabo i båthavna. Gratulerer med flott ny båt Moro at det kommer enda en båt av samme type som vår.

Klokken var næmere halv 11 på kvelden da rederen endelig var hjemme og vi satte umidddelbart kursen mot Brakstad. Etter å ha lagt til ved kaia, var det tid for tannpuss og :sleep: da oppdaget vi at trykkvannspumpa hadde tatt kvelden. Den var ny i mai 2010, så det var litt overraskende. Ikke var den spesiellt billig heller. Lørdag morgen ringte rederen rundt til de forskjellige båtsjappene i nærområdet. De eneste som hadde pumpe på lager, var Brygga Båt og Fritid i Namsos, så vi satte kursen dit.

I Namsos var det martna og ganske fullt ved gjestekaia midt i byen. Vi fant en plass under bauen på redningskøyta. De hadde åpen båt og Eliasbåtkjøring for barna.

Vel framme i Namsos, fikk vi pumpa bragt på kaia :clap: men akk, da vi åpnet eska pumpa lå i, viste det seg at det manglet et par vitale deler. Dette var den eneste pumpa de hadde :headbang:

Vi fikk imidlertid tips om at Biltema hadde pumper og vi kjøpte denne. Det vi ikke tenkte over, var at dette var en impellerpumpe, som ikke stanset når den hadde fått opp trykket. Dette var vi uvandt med og allerede før vi hadde nådd Merranesset (5 min. fra Namsos) på hjemturen, hadde vi vi klart å brenne opp den nye pumpa :blush: der fløy 1200 kr rett ut av vinduet, eller kanskje rett ut med vaskevannet. Det var ikke annet å gjøre, enn å sende bestilling på ny pumpe til Maritim. Håper denne varer litt mer enn 5 min i alle fall.

Etter fiaskoen med pumpa, dro vi tilbake til hjemlige trakter igjen. Ved Fosnesodden gjorde vi en liten stopp for agnfiske. Vi fikk et par seier, som vi brukte til agn i de nye krabbeteinene våre. Vi satte ut teinene i Brakstadsundet, før vi dro tilbake til Brakstad. Kvelden ble tilbragt på Pøbben i koslig lag med både båtfolk og fastboende.

Søndagen kom med nydelig vær og vi ble liggende ved kaia utover dagen. Ved kaia lå også denne tyske båten, en vakker Grand Banks på vel 40 foot. Drømmebåten…

Sammen med hyggelige båtentusiaster fra Vikna, koste vi oss på kaia i solskinnet.

Med sambygdinger på besøk, måtte vi jo bare åpne pøbben, slik at de kunne nyte vår gode :cheers: Håper det smakte så godt, at de fikk lyst til å komme tilbake :smiley:

På ettermiddagen dro vi ut for å dra teienene våre og sannelig var det noen som hadde latt seg lure.

Det ble faktisk 17 krabber til sammen, i de to teinene. Så mange krabber har vi ikke fått på to teiner tidliger, så de nye teinene så ut til å gjøre nytten. Det viste seg imidlertid at det var lite mat i krabbene ennå, så vi venter litt med å sette ut igjen.

På kvelden prøvde vi fiskelykken, uten at det ble noen storfangst av det. En brukbar sei og en makrell ble fangsten.

Sei i denne størrelsen fikk vi ganske mye av, men de kastet vi ut igjen, vi har jo ingen katt 😉

Ella og Geir