13.11.11 Opptak av 15-fotingen

Mens rederne restaurerer hus, ligger Amica II i Kairo.

Annenhver dag må vi imidlertid ombord for å tømme avfukteren. Nå kunne vi selvfølgelig lagt slange til vasken eller til en større tank, men foreløpig synes vi det er greit å se om båten annenhver dag.

I tillegg til Amica II har vi også en 15 fots båt med utenbords motor. Båten er et fellesprosjekt på tvers av generasjonene og seniorrederen er vel den som benytter den mest og har hovedansvaret for den.

I går var båtsesongen over for hans vedkommende og med god hjelp fra et par svogre og med en hjelpende hånd fra rederen, ble båten tatt opp. Her er traktor og opplagsvogn på plass på opptaksrampa.

Denne motoren, en Evenrude 40 hk 4-takter er utrolig stille. Der jeg stod på kaia ca 5 meter unna, kunne jeg faktisk ikke høre at motoren gikk.

Ikke noe problem å sette opp båt med så mange gode hjelpere, det må en jo forøvrig ha lov til å ha når en forlengst har unnagjort de første 80 årene.

Litt blåskjell ved motorfestet, ellers var både båt og motor helt rene. Båten har ligget ute siden tidlig i vår og har ikke vært brukt så alt for mange ganger i løpet av sesongen.

Så bærer det hjemover for å gå over i hagebåtenes rekker noen måneder igjen.

Ella