18.04-22.04.2012 Langhelg i hjemlig farvann

Etter ei hektisk uke var «timebanken» min oppfylt etter 4 dager og jeg kunne ta helg allerede på torsdag. Noen fordeler skal vi jo ha vi som får betalt bare for deltid også.

Etter å ha fått unna det værste rotet på hjemmebane mønstret vi på Amica II og kastet loss. I et bedagelig tempo (4,1 kn) satte vi kursen utover Folla. Etter litt frem og tilbake bestemte vi oss for å holde oss i hjemlig farvann denne helga. Her nærmer vi oss Follagrunnen, på tur inn mot Brakstad.

Vi var eneste gjestebåt ved kaia på Brakstad denne kvelden.

Berit, eller var det Dagmar har tatt med seg deler av kaia denne vinteren.

De tok like godt med seg singelen fra uteområdet mellom kaia og Pøbben også.

En liten trimur stod også på programmet. Bildet er tatt ved Brakstadhammeren med utsikt utover Brakstadvågen.

En av vårens nye innbyggere på Brakstad.

Det ble en stille TV-kveld i 2. klassesalongen før vi inntok rederkøya.

Fredag dro vi hjemover til Seiertad for å bunkre matvarer og snacks til helga.

Det blåste friskt, så vi dro innover Nufsfjorden, der vi la til ved ei privat brygge (vi har avtale om at vi kan legge til). Der inne var det helt stille og fine forhold for å innta middagen.

Til middag var det salat med mye godt i, nystekte rundstykker med hvitløkssmør. Rederinnen bevilget seg til og med et glass rødvin til :cheers_wine: Etter middagen dro vi tilbake til Brakstad der vi tilbrakte natten.

Lørdag formiddag var det bakedag. Brownies smaker alltid godt. Senere tok vi en liten tur for å forbrenne litt gammel diesel. Vi avla en liten visit i vågene som skjærer seg inn i øya vår på sørsiden.

Først en tur innom Rakkavika, der det er anlagt en flott tursti som er tilgjengelig for rullestoler og barnevogner. Fiskeplassen som er tilrettelagt for rullesolbrukere har blitt vasket på sjøen to ganger før, men denne vinteren så den ut til å ha overlevd.

En tur inn i Sandvikvågen

og så inn i Brakstadvågen, før vi dro tilbake til gjestekaia i Brakstadhamn igjen.

Etterhvert kom det flere båter til og vi fikk en vakker solnedgang.

En tur ut for å nyte de siste solstrålene før sola forsvant ned i havet et sted utenfor Vikna. Ombord i Amica II ble det TV-kveld, før vi fikk besøk av hyggelig båtvenner for en :cheers_wine: og masse hyggelig båtprat. Ved totiden var det stille og mørkt i alle båtene.

Søndag morgen var det grått og litt nedbør, men etter hvert lyste det opp og det ble felles formiddagskaffe i 5°C.

Til middag fikk vi besøk av 1. matrosen. Han oppdaget straks at noe var feil med Straumingen. Den lå skjevt. Vi, som hadde vært der hele helga, hadde ikke lagt merke til dette. Det viste seg at det var ganske mye vann ombord. Vannet kom fra en lekkasje på ferskvannsanlegget, heldigvis. Karene dro ombord og startet opp pumper og etterhvert også motoren og fikk tømt båten.

Etter at middagen og oppvasken var unnagjort, kastet vi loss og satte kursen heimover, ikke akkurat raskeste vei i det flotte været.

Her passerer vi Gauven. Det er ikke mange dagene at det ikke bryter på denne grunnen, der storhavet ruller innover.

På turen heimover måtte selvfølgelig rederinnen prøve fiskelykken. Resultatet ble 2 torsker og 1 lyr før hun tok til fornuften og innså at noen ble nødt til å ta vare på fisken etter hjemkomsten også.

Vi gleder oss allerede til neste båthelg

Ella og Geir